Pančevo: Subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima

U budžetu Pančeva opredeljeno je ukupno 8 miliona dinara na koje mogu da računaju roditelji čiji su mališani ostali ispod crte pri upisu u Predškolsku ustanovu "Dečija radost".

Portal 013.info, navodi da je gradsko veće prihvatilo Odluku po kojoj će roditelji tridesetoro dece sa liste čekanja biti u prilici da dobiju mesečnu gradsku subveniciju do 80 odsto cene, odnosno do 22 i po hiljade dinara mesečno za trošak boravka dece u registrovanim privatnim vrtićima. Odluka će stupiti na snagu pošto je usvoji skupština grada Pančeva.

U Pančevu nema registrovanih privatnih vrtića, a stotinu dece je ostalo ispod crte kada su roditelji mališane upisivali u gradsku Predškolsku ustanovu "Dečja radost". Roditelji koji će moći da se prijave za ovu gradsku subvenciju moraće da prikažu potvrdu da je njihovo dete na listi čekanja kod "Dečje radosti" ili vrtićima po naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva, kao i potvrdu privatne predškolske ustanove da se dete može upisati u nju.

Roditelji će morati da dokažu da imaju boravište u Pančevu, svejedno da li su domaći, stranci, izbeglice ili raseljeni.

  • Che

    14.03.2017 11:59
    Novi Sad - siromasni grad
    @Mikula

    I manje... zavisno od starosti deteta. Nama je subvencija 8000... A ostatak do 21000 plaćamo sami.

  • ana

    14.03.2017 03:02
    al ce biti muvanja
  • Mikula

    13.03.2017 21:52
    ??
    Jel u Pančevu veći standard nego u NS ili o čemu se ovde radi?
    Grad Pančevo daje (80% od 22.500 je) 18.000 po detetu a kod nas subvencija 10.000?!?

    Nisam robot :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.