Gradonačelnica Sombora preko zvaničnog sajta pozvala da se glasa za Vučića

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, članica SNS, danas je na zvaničnom sajtu grada pozvala Somborce da izađu na izbore, ali i da glasaju za tačno određenog kandidata - Aleksandra Vučića, što je organizacija Transparentnost Srbija ocenila kao zloupotrebu javnih resursa za potrebe izborne kampanje.
Dušanka Golubović je u pozivu navela da je 2. april dan kada bi građani Sombora trebalo da pokažu "duh zajedništva i jedinstva i podrže predsedničkog kandidata kome i statističke prognoze daju najveće šanse za pobedu - Aleksandra Vučića".
 
Ona je objasnila da Somborci treba da masovno glasaju za Vučića, ne rasipajući glasove na one kandidate koji nemaju ni minimum realnih šansi, jer bi tako imali ogroman glasački ulog koji bi nosioce najviših državnih funkcija u Srbiji na svojevrstan način obavezao da se "oduže" Somborcima i gradu na ukazanom poverenju.
 
"Svi mi koji volimo ovaj grad, želimo da Sombor, posle višedecenijskih pokušaja i napora svih gradskih garnitura vlasti, konačno dobije priključenje na autoput, prekategorizaciju graničnog prelaza Bački Breg, bescarinsku zonu na Dunavu, revitalizovanu putnu infrastrukturu i druge velike i važne projekte od kojih zavisi pokretanje zamajca bržeg, jačeg i boljeg privrednog i ekonomskog oporavka našeg grada i podizanje životnog standarda", napisala je Dušanka Golubović.
 
Transparentnost Srbija je navela je da je poziv gradonačelnice Sombora da se glasa za Vučića retko drastičan primer zloupotrebe javnih resursa za potrebe vođenja izborne kampanje i povrede člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.
 
TS je navela da Somborci, po ovome sudeći, imaju "retko iskrenu gradonačelnicu, koja je u obrazloženju svog poziva na antologijski način predočila javnosti kako, iza fasade zakona i procedura, vladavine prava i privrženosti evropskim vrednostima, ustvari funkcioniše sistem odlučivanja o infrastrukturnim projektima i trošenju javnih sredstava po načelu trgovine političkim uticajem". Transparentnost je juče predstavila nalaze monitoringa funkcionerske kampanje, gde je između ostalog, ukazano da u ovoj kampanji nisu zabeležni slučajevi korišćenja sajtova ministarstava za političku promociju, za razliku od ranijih godina.
 
"Međutim, sasvim je moguće da je pored Sombora, bilo i drugih slučajeva u kojima su se takve informacije javljale na sajtovima drugih organa vlasti", navela je Transparentnost. U međuvremenu, poziv je skinut sa zvanične stranice Grada Sombora.
  • Nenad

    01.04.2017 10:06
    Bezite mladi odavde na vreme
    A samo clanak do ovog sa naslovom "Odžaci: Prodao bicikl da bi mogao da se leči..."
  • NS

    31.03.2017 09:33
    DOŠLO IM DO GRLA...
    Pa zovu Upomoooć...
  • Kos

    30.03.2017 20:27
    Pa i Mirovic je predsednik Pokrajinske vlade i javno podrzava Vucica. Pastor je pozvao Madjare da glasaju za Vucica a predsednik je Skupstine APV. Svima njima noge vire iz Vuciceve guzice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.