Zrenjanin: Propao još jedan pokušaj prodaje "Jugoremedije"

Pošto se do 2. avgusta, kada je istekao rok iz oglasa za uplatu depozita i preuzimanje dokumentacije za učešće na licitaciji, nije javio niko, propašće i druga prodaja zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju.
Zrenjanin: Propao još jedan pokušaj prodaje "Jugoremedije"
Foto: 021.rs
Pošto se do 2. avgusta, kada je istekao rok iz oglasa za uplatu depozita i preuzimanje dokumentacije za učešće na licitaciji, nije javio niko, propašće i druga prodaja zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" u stečaju.
 
"U ponedeljak, 6. avgusta, prodaju ću zvanično proglasiti neuspelom. Ostaje da se dogovorim sa odborom poverilaca o daljim koracima i načinu unovčenja imovine stečajnog dužnika kako bi se oni namirili", potvrdio je za "Novosti" stečajni upravnik Radovan Savić.
 
Nakon što je Privredni sud iz Zrenjanina prošle jeseni stopirao prodaju posrnule zrenjaninske farmaceutske kompanije, procenjujući da je preuranjena, prvi oglas proletos nije uspeo, jer nije bilo zainteresovanih kupaca. U ponovljenom oglasu, ostali su isti uslovi. "Jugoremedija" je ponuđena na prodaju kao pravno lice, sa imovinom procenjenom na skoro 3,9 milijardi dinara.
 
Osim nepokretnosti, opreme i mašina, među ponuđenom imovinom nalazi se i parnica za povraćaj dozvola za stavljanje u promet 22 preparata, koju privredno društvo u stečaju vodi protiv novosadskog "Union medika". Reč je o devet preparata koji predstavljaju specifiku - lekove zaštićene robnim žigom i 13 generičkih, za koje "Jugoremedija" poseduje kompletan tehnološki postupak. Njih je preuzela novosadska firma dok je bila zakupac pogona u Zrenjaninu i odbija da ih vrati.
 
"Dozvole su najvredniji deo imovine fabrike i bez njih "Jugoremedija" nikome ne treba. Na to ukazujemo od početka traženja vlasnika za ovu jedinu preostalu neprivatizovanu srpsku farmaceutsku kompaniju", kaže predsednik odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.
 
Poručujuje da će se odbor svim snagama suprotstaviti obaranju cene "Jugoremedije" i "nameštanju" prodaje novom gazdi za "tepsiju ribe". Očekuje da u svemu aktivnija bude i država, koja je vlasnik 47 odsto kapitala fabrike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina