Vrbas: Završeno osvežavanje signalizacije na putevima u blizini škola

Farbanjem oznaka na saobraćajnicama u zonama Osnovne škole "Svetozar Miletić“ i Srednje stručne škole "4. jul", putari "Komunalca" završili su osvežavanje signalizacije u blizini obrazovnih ustanova u Vrbasu.
Pred početak svakog septembra, vrbaski putari osvežavaju slova, pešačke prelaze i zaustavne trake na kolovozima u blizini osnovnih i srednjih škola. Označili su sve prilaze osnovnim i srednjim školama na području Vrbasa, nakon čega će iste poslove obavljati u selima koja pripadaju vrbaskoj opštini.
 
"Bezbednost dece u saobraćaju je prioritet, posebno zato što se svakog septembra broj vozila na drumovima povećava. Obnova signalizacije predstavlja saobraćajno–tehničku meru koja omogućuje sigurnije kretanje dece na putu od kuće do škole", rekao je u Milovan Krivokapić u PJ "Čistoća" i dodao putari redovno kose travnate površine na putnim pojasevima kako bi saobraćajnice bile što preglednije.
 
Sada će uslediti zamena vertikalnih znakova i stubova, kao i asfaltiranje udarnih rupa na putevima koji su u nadležnosti JKP-a i lokalne samouprave. 
  • Kiril i Metodije

    22.08.2018 20:59
    dva brata SrBina :)))
    Dobro je da je "skola" napisano cirilicom pa da i mnogobrojni strani turisti koji tokom citave godine posecuju prelepi i pitomi Vrbas mogu da razumeju i punom brzinom udaraju decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina