Radi se tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu "Vojvođansko P"

Uprava za kapitalna ulaganja traži firmu koja će da uradi kompletnu tehničku dokumentaciju za izgradnju brze saobraćajnice na deonici Novi Sad - Zrenjanin, kao i na deonici Zrenjanin - Borča, saobraćajnice poznate kao Vojvođansko P.
Radi se tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu "Vojvođansko P"
Foto: Pixabay
Pomenute deonice trebalo bi da bolje povežu Vojvodinu sa Beogradom i obrnuto, a u okviru izgradnje radiće se i potrebni mostovi i prelazi, kružne raskrsnice, prateći objekti uz put i kompletna saobraćajna signalizacija.
 
Radiće se izrada idejnog projekta i studija opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake državnog puta IB reda broj 12, deonica Novi Sad - Zrenjanin i izrada idejnog projekta i studije opravdanosti izgradnje druge kolovozne trake i rekonstrukcije postojeće kolovozne trake državnog puta IB reda broj 13 (motoput, deonica Zrenjanin - Borča).
 
Predmetna deonica za projektovanje Novi Sad - Zrenjanin duga je 41,3 kilometara. Početak trase je na petlji na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom oko Zrenjanina. Postojeća trasa prolazi kroz Novi Sad, Kać, Đurđevo, Žabalj, Srpski Elemir, Srpski Aradac i Slovački Aradac do Zrenjanina. 
 
Prilikom razrade bilo kakvih površinskih čvorišta, prednost bi trebalo davati rešenjima kružnih raskrsnica, navodi se u konkursnoj dokumentaciji za ovu javnu nabavku.
 
"Izradom i usvajanjem Prostornog plana područja posebne namene državnog puta I-B reda br. 13, deonica Borča - Zrenjanin, sa elementima detaljne regulacije, biće obezbeđeni neophodni prostorni uslovi za realizaciju nacionalnih i regionalnih interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture na principima održivog razvoja i zaštite, odnosno obezbeđenje prostornih uslova za izgradnju brze saobraćajnice Borča - Zrenjanin. Podizanje nivoa pristupačnosti područja obuhvaćenog Prostornim planom imaće pozitivne efekte na podizanje nivoa njegove konkurentnosti,a samim tim i na dinamiku budućeg razvoja Grada Beograda i AP Vojvodine (posebno u delu Banata)", poručuje se firmama koje planiraju da se jave na tender.
 
Početak ove trase je na raskrsnici sa budućom obilaznicom Zrenjanina na izlazu iz grada prema Beogradu, a kraj trase je na ukrštanju sa obilaznicom Beograda (severna magistralna tangenta) na petlji "Kovilovo", sa ukupnom dužinom od 53,5 km.
 
Radovi će se plaćati avansno u visini 20 odsto od ukupno ugovorene vrednosti sa obračunatim PDV-om u roku do 45 dana od dana potpisivanja ugovora, kao i po ispostavljenim privremenim računima. Pokrajinska vlada je, inače, za ovo izdvojila 536 miliona dinara u godišnjem budžetu.
 
Projekat mora da bude gotov za najviše 460 kalendarskih dana. Tender je otvoren do 27. septembra.
  • Budisavcan

    30.08.2018 13:08
    Da je pameti moglo bi se uraditi da od Grlic salasa do pruge i preko napravi put tako da bi se moglo iz grada direktno ici ka Zrenjaninu i skrenuti za Budisavu i tako prema Kovilju na auto put,manja bi bila guzva kroz Kac.
  • Deks

    30.08.2018 12:24
    Zaista pregršt zluradih komentara ovde na račun tobožnjih razlika i animoziteta između Banata i Bačke a verovatno sve orkestrirano iz Beograda i beogradskih službi. Čuj "Banat je uvek bio okrenut Beogradu" koja smejurija od izjave - pa gospodine/gospođo u situaciji kada sve finansije i odluke nakon raspada Jugoslavije i ukidanja autonomije Vojvodine dolaze i prolaze kroz Beograd naravno da će svaki deo Vojvodine više gravitirati Beogradu. Odlaze "najbolji đaci" u Beograd da studiraju na samo iz Zrenjanina već i iz Subotice i drugih bačkih gradova, to nema nikakve veze sa odnosom Banata i Bačke. Mi Vojvođani treba da se držimo zajedno a ne da nasedamo na beogradske smicalice. Naročito je važno da se ne delimo po nacijama, postoje samo Elemir i Aradac a ne nekakvi "Srpski i Slovački Elemiri", reč je o katastarskim opštinama...
  • Perlez

    30.08.2018 06:39
    @Iks oks
    To je tvoje iskustvo da su studenti iz ZR vezaniji za NS nego za BG, vecina boljih djaka iz gimnazije decenijama odlazi na beogradski univerzitet koji je daleko bolji od novosadskog, pa ako vec ides od kuce onda je to bolji izbor. No putevi se ne prave zbog studenata, prava se zbog prometa putnika i robe, daleko veci transport je ka Pancevu, Beogradu i novom mostu preko Dunava za dalju vezu ka Hrvatskoj ili Grckoj negoka Novom Sadu. Za NS je veci promet putnika koji zbog administracije idu u NS, vise zaposlenih u NS putuje nego sto ih putuje u BG ali zato je veci broj putnika koji u shoping odlaze u BG ili nose svoju robu na beogradske pijace.

    U sustini veci deo Banata je uvek bio okrenut Beogradu, pogotovo Pancevo, Zrenjanin i Vrsac sto je i prirodno zbog blizine. Slicno je i sa vecim delom Srema. Ali u sustini kad razmislis mi smo toliko mala zemlja, sve se nalazi u u tri sata voznje pa je svaka ova prica iracionalna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".