Subotica: Skuplji prevoz, grejanje i voda

Prevoz, voda i grejanje od danas su skuplji u Subotici.
Subotica: Skuplji prevoz, grejanje i voda
Foto: 021
Gradsko veće je dalo zeleno svetlo da poskupe usluge JP "Subotica trans", "Vodovoda i kanalizacije" i Subotičke toplane. Prema rečima sekretara Sekretarijata za komunalne delatnosti Radoslava Vukelića, Gradska uprava je do tančina razmotrila razloge za poskupljenje i računicu koju su predložila preduzeća.
 
"Cene grejanja i prevoza nisu se menjale od 2014. godine, uprkos tome što su energenti koje koriste, gorivo i gas, više puta poskupljivali, dok "Vodovod" po ugovoru sa ERBD bankom o zajmu za izgradnju prečistača mora do kraja godine da uskladi cenu vode po vrstama usluga i kategoriji potrošača. I pored poskupljenja usluge 'Subotica transa' biće najjeftinije u Srbiji, a u poređenju sa drugim gradovima naš 'Vodovod' prednjači među preduzećima koja su razvijala svoju komunalnu infrastrukturu a pritom je među jeftinijima u zemlji", objasnio je  Vukelić.
 
Voda za domaćinstva biće skuplja za 13,13 odsto, odnosno umesto 99 dinara kubni litar vode koštaće 112 dinara, za sve kategorije potrošača.
 
Umesto 60 dinara u pretprodaji i 90 ako se kupi kod vozača, cene autobuske karte biće 65 i 95 dinara. Karte su skuplje za 5,05 odsto za koliko će poskupeti i mesečne đačke i radničke karte.
 
Najveći računi u zimskom periodu pristižu od "Subotičke toplane", a decembarski će biti još veći – za 5,6 odsto za fiksni, i za 7,09 odsto za varijabilni. 
  • Nemam više ime

    03.11.2018 12:55
    E moji Subotičani kod vas baš zlatno doba.
  • milan

    01.11.2018 14:32
    @Zivan
    Potpuno suprotno, sve komunalne usluge bi poskupele u startu bar za 20% zato sto bi se naplacivale ekonomske cene sto sada nije slucaj. U Nisu prevoz obavljaju privatnici, cena karte je ista kao u Ns, a grad je manji od naseg za oko 20%. Kvalitet je takodje na nasoj strani. U Beogradu su privatnici takodje skuplji i manje kvalitetni od njihovog GSP. O fuseraju i cenama privatnih provajdera telefonije i interneta ne treba trositi reci. Privatne kurirske sluzbe su po kvalitetu isporuke daleko iza Post expresa, a uz to i skuplje. Telenor s druge strane je norvesko drzavno preduzece, nikako privatno. Kao i Gasprom rusko, pa eto ostvaruju dobit bez problema. Nije sustina u privatizaciji nego u promeni nacina upravljanja i izboru kadrova, kao i stvaranju neke vrste javno privatnog partnerstva. Privatizacijama svega i svacega nismo dobili apsolutno nista osim vecih cena, kvalitet nikako.
  • Nebojša

    01.11.2018 14:19
    A cena
    Niste naveli kolika je cena grejanja nego samo iznos poskupljenja, da bismo mogli da uporedimo sa cenom u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina