Sombor: SFRJ Rakijada 24. novembra

U Bačkom Monoštoru u subotu, 24. novembra biće održana sada već tradicionalna manifestacija "SFRJ Rakijada", koja se priređuje povodom, 29. novembra, Dana Republike bivše države, Socijalističke federativne republike Jugoslavije.

Početak ove neobične manifestacije zakazan je za 13 časova u velikoj sali Doma kulture u Bačkom Monoštoru.

Kako prenosi SOinfo.rs, meštani i gosti će predstaviti svoje fele "rakije", ali će se na štandovima naći i druge đakonije, kao i uvek do sada. Na "SFRJ Rakijadi" intonira se himna Jugoslavije, sluša se muzika iz doba SFRJ, a tu je i dress-kod koji podrazumeva "titovku" i crvenu pionirsku maramu.

- Rakija je nektar koji povezuje ljude, vraća bratstvo i jedinstvo, a vrši i kulturnu dekontaminaciju - navode organizatori u najavi "SFRJ Rakijade". Ako ste namerili da na manifestaciju u Bačkom Monoštoru dođete automobilom, toplo se preporučuje da sa sobom povedete vozača koji ne konzumira alkohol, da ne bi došlo do neželjenih i opasnih posledica prilikom povratka kući - navode organizatori u pozivcu.

"SFRJ Rakijadu" organizuje Udruženje građana "Podunav" iz Bačkog Monoštora.

  • Чардаклија

    21.11.2018 07:00
    Ракија
    Испада да је ракија била и остала антисубверзивно пиће, које спаја, а не раздваја. Живели!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".