Počinje poribljavanje voda u Vojvodini

Poribljavanjem kanala Vrbas – Bezdan i Banatska Palanka – Novi Bečej, sutra počinje ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje "Vodama Vojvodine".
U narednih nedelju dana 16 tona jednogodišnje mlađi šarana biće pušteno na više od 20 lokacija kanala Hidrosistema DTD, u deo Dunava u nadležnosti "Voda Vojvodine" i zaštićena prirodna dobra Jegrička i Beljanska Bara.
 
"Vode Vojvodine", kao korisnik dela Ribarskog područja Srbija-Vojvodina, sprovodi ovu akciju u okviru redovnog programa poribljavanja koje se uvek obavlja krajem godine na lokacijama za koje stručne službe preduzeća procene da je najpotrebnije, a da je teren pristupačan. Na ovaj način biće poboljšan kvalitet ribljeg fonda u našim ribolovnim vodama. 
 
Poribljavanju, pored radnika "Voda Vojvodine", prisustvuju i nadležne inspekcijske službe i lokalna ribilovačka udruženja. 
 
Poribljene lokacije u narednom periodu, češće nego obično, obilaziće ribočuvari.
  • mile

    29.11.2018 06:56
    Al ce se ribokradice ovajditi. Dolazi sveti nikola I sve to ce biti na pijacama , garantujem. Pogotovo ove sa jegricke a bome I ostale.
  • Cocco

    28.11.2018 16:32
    Političke vode nema potrebe poribljavati. Tu se već namnožili šarani, somovi...
  • Ribar

    28.11.2018 15:43
    Kada smo kod Poribljavanje
    Ima jedno malo mesto na severu nase zemlje, zove se Srpski Krstur (opstina Novi Knezevac)
    tamo su se dosetili da pored ribnjaka koji vec postoji u Novom Knezevcu , naprave ribnjak u selu, SUPER. Samo sto taj ribnjak nikom nije potreban, samo predsedniku opstine i jednom nasem narodnom poslaniku koji je iz tog sela da mogu da su uzmu jos para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina