U Vojvodini više nema lista čekanja za kateterizaciju

Otkako su puštene u rad angio-sale u Somboru, Subotici i Zrenjaninu, a i sa uvođenjem novog načina rada na Institutu za kardiovaskularne bolesti, u Vojvodini više nema lista čekanja za kateterizaciju.
U Vojvodini više nema lista čekanja za kateterizaciju
Foto: 021.rs
Pre dve godine, više od 1.000 građana Vojvodine mesecima je bezuspešno pokušavalo da obavi kateterizacioni pregled srca, koji je najčešće od životne važnosti.
 
Bolesti srca i dalje su na prvom mestu po smrtnosti u Vojvodini, a najveći problem u pokrajini predstavljalo je to što su svi srčani bolesnici upućivani u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, jer u drugim gradovima nije bilo uslova za lečenje srčanih oboljenja, što je za posledicu imalo stvaranje dugih lista čekanja.
 
Ovi podaci izneti su na simpozijumu za mlade interventne kardiologe koji je organizovan na Institutu za kardiovaskularne bolesti, a pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković naveo je da su konačno sustignuti evropski i svetski standardi u lečenju ishemijske bolesti srca.
 
Simpozijum traje i sutra, a ove godine akcenat mladim stručnjacima biće stvaranje STEMI mreža u Srbiji i regionu.
  • Pićuka

    15.12.2018 21:21
    To ti je politika. Dok SNS nije preuzeo vlast i u Vojvodini dotle nije bilo para. Ko je pre toga brinuo za narod. Sada pare stižu kamionima.
  • Limanoid

    15.12.2018 14:43
    Izuzetno pozitivno iskustvo su stručnost, nega i ljubaznost osoblja u kardio institutu u Kamenici. Moj otac je bio njihov pacijent, eno ga živ, zdrav i nasmejan, samo tri meseca posle ugradnje trostrukog bajpasa. Hvala im na svemu, stvarno je izgledalo kao da se leči u Švajcarskoj, a ne u ovoj žabokrečini od države.
  • Prečanin

    14.12.2018 19:42
    Nisam bot, ali...
    Nisam ničiji bot, ali ne mogu - istine radi - da ne kažem: svaka čast, pre svega doktoru Gojkoviću, a onda i Pokrajinskoj vladi. Kada je, naime, u leto 2016. ona formirana, a on u njoj preuzeo Sekretarijat za zdravstvo, u celoj Vojvodini koja ima 1,9 miliona stanovnika postojala je jedna jedina funkcionalna angio sala, a danas ih je šest, Tako smo, za jedva dve godine, dostigli evropski standard od jedne angio sale na 300.000 stanovnika. E, tako se to radi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina