Kula: Gradiće se nova crpna stanica Sivac

U Sivcu, u opštini Kula, gradiće se nova crpna stanica, koju će zajednički finansirati "Vode Vojvodine" i Opština Kula.
To je precizirano protokolom o saradnji na realizaciji ovog projekta, koji su potpisali direktor "Voda Vojvodine" Slavko Vrndžić i predsednik Privremenog organa Opštine Kula Velibor Milojičić.
 
Postojeći režim kanala, naime, ne omogućava adekvatno odvodnjavanje i, kada padnu jače kiše kao što je bilo proteklog leta, niži delovi naselja Sivac budu poplavljeni.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, koji je prisustvovao potpisivanju protokola, izjavio je da se problemi koje imaju stanovnici na lokalnom nivou mogu uspešno rešavati kada se, kao u ovom slučaju, radi zajednički.
 
Radojević je, takođe, posebno naglasio da je, u protekle dve i po godine, u vodoprivredni sistem na teritoriji opštine Kula uloženo blizu milijardu dinara.
 
Direktor "Voda Vojvodine" Slavko Vrndžić je rekao da će nova crpna stanica omogućiti da se u Veliki bački kanal prepumpava sav višak vode iz sela, te da  se, kroz ovaj zajednički projekat, rešava i komunalni i vodoprivredni problem. "Višedecenijski problem sa odvođenjem atmosferskim vodama iz naselja Sivac rešiće se izgradnjom ove crpne stanice", izjavio je predsednik Privremenog organa Opštine Kula Velibor Milojičić i zahvalio se na podršci Pokrajinske vlade i kompletne pokrajinske administracije.
  • SrBa

    16.12.2018 21:40
    Kulovi
    Građani će od odvodnjavanja da finansiraju Kostiću i Matijeviću navodnjavanje. Bem ti državu.
  • Badza

    16.12.2018 18:42
    Pa sto do sada niste nista izgradili,? Kakvog kvalitete je voda u Liparu, Kuli? Samo obecavate, i nista. Samo vi idite i srecan vam put...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina