Najboljim sportistima Vojvodine priznanja za vrhunske rezultate

Najboljim sportistima i sportistkinjama u Vojvodini, uručena su priznanja za vrhunske rezultate "Vihor 2018".

Stoni tenis, kajak i odbojka su sportovi u kojima su ovogodišnji dobitnici "Vihora" ostvarili vrhunske rezultate.

Dobitnici ovogodišnjeg "Vihora" su Marko Tomićević (kajak-kanu), koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Portugalu, zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu i Svetski kup u Segedinu, Maja Ognjenović, kapitenka državne reprezentacije u odbojci, sa zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za seniorke, Odbojkaški klub "Vojvodina NS seme" iz Novog Sada, prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji, Odbojkaški klub "Vizura" iz Rume, prvak Srbije, Kup-a Srbije i učesnik UEFA lige šampiona.
 
Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja sa invaliditetom je stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, svetska prvakinja, zatim Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, za medalje osvojene na svetskim kupovima. 
 
Najboljim sportistima nagradu je danas u Pokrajinskoj vladi uručio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom. 
 
Najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta "Vihor", koje se sastoji od statue, plakete i novčane nagrade, dodeljuje se najboljoj sportistkinji i sportisti, najboljim sportskim organizacijama i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i najboljim sportistima i sportskim organizacijama sa invaliditetom, takođe u sve četiri kategorije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".