Građanska Vojvodina: Ako ne zabrani skup radikala u Hrtkovcima, država će ugroziti bezbednost građana

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da zabrani okupljanje članova i funkcionera Srpske radiklane stranke zakazano za subotu 4. maja i, kako navode, "spreče ponavljanje zločina koji je lider radikala počinio u tom mestu devedestih godina prošlog veka".
Građanska Vojvodina: Ako ne zabrani skup radikala u Hrtkovcima, država će ugroziti bezbednost građana
Foto: 021.rs
"Zakazivanje otadžbinskog kongresa SRS u Hrtkovcima je očigledan nastavak politike širenja nacionalne mržnje od čijih posledica se ovo društvo još nije oporavilo. Da su takve provokacije izuzetno opasne svedoče hiljade žrtava suludih etničkih inženjeringa sprovođenih pre tri decenije. Za aktuelne provokacije, međutim, nije odgovoran samo osuđeni ratni zločinacv Vojislav Šešelj, za njih će, ukoliko se dozvole, ključnu odgovornost snositi vlast i instiucije ove države Srbije", navodi se u saopštenju Građanske Vojvodine.
 
Kako se dodaje, omogućavanje takvog "političkog iživljavanja" u sredini koja još uvek nosi ožiljke devedesetih protivi se Ustavu Srbije i prihvaćenim međunarodnim konvencijama kojima se zabranjuje izazivanje i raspirivanje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti. 
 
"Posle nacionalističkog skupa pred pekarom "Roma" u Borči u kojem je pretnjama bio izložen građanin albanske nacionalnosti, a koji je vlast dozvolila, nesmetano održavanje radikalskog konresa u Hrtkovcima bio bi jasan i veoma opasan znak da je bezbednost manjinskih zajednica u Srbiji ozbiljno ugorožena. Apelujemo zato na sve građane da ne dozvole da društvom zavladaju nacionalističke horde i da od institucija države zahtevaju da deluju u skladu sa propisima i zaštite meštane Hrtkovaca, kao i sve druge građane ove zemlje od samoproklamovanih zaštitnika nacionalnih interesa", stoji u saopštenju.
 
Podsetimo, Otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima organizuje lider ove stranke i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj. On će kongres organizovati u svojoj kući u Hrtkovcima. Više o samom događaju, ali i kako se on tumači, možete da pročitate OVDE.
 
Građansku Vojvodinu čine:
Nezavisno društvo novinara Vojvodine,
Centar za regionalizam,
Građanska akcija Pančevo,
Zelena mreža Vojvodine,
Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji,
Centar za interlkulturalnu komunikaciju,
Vojvođanski građanski centar 
Centar građanskih vrednosti Subotica 
  • Brunova mama

    05.05.2019 12:20
    Nije ova osoba klovn, kao reče jedan od komentatora. On je opasan i perfidan um, koji ima snažnu prećutnu podršku ove nazovi države kojom zaista vlada (umesto da njome upravlja, što je ogromna razlika) jedan deo amebe SRS koja se podelila ne tako davno na SRS i SNS. Zna se i zašto.

    Na stranu to koliko je opasno i štetno po društvo što se jedan (ah, da je jedan samo!) haški osuđenik slobodno bavi politikom, sedi u državnom parlamentu kao poslanik i dalje truje sveukupnu političku i društvenu klimu u ovoj odavno jadnoj zemlji.
  • Cirkus

    04.05.2019 09:36
    Dokle ce ovaj klovn da zamajava narod ?
  • Dejan

    04.05.2019 08:56
    Ako me dobro pamcenje seca, seki je imao cirozu jetru u Hagu !! Vidi ga sad, trbuh-mesina sa preko 150kg sala,vidi ga kosulja kratkih rukava i kravata ! Ako bi sveli situaciju od tita na ovamo, svi unistitelji srbskog naroda dolaze tacno iz okoline bosne-hrvacke odnosno gde su glavna legla ustasa, nema gore osobe od srbskogkonvertita ideoloski oblikovanog u partiji, seselj, djiki, av,bota, sva ta komplet ekipa polako i sukcesivno unistava srbski narod i drustvo, kad budemo to shvatili bice kasno !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.