Sava će rasti, ali se ne očekuju problemi kao 2014. godine

JVP "Vode Vojvodine" saopštilo je da će nivo Save u narednim danima rasti, ali da se ne očekuju problemi kao 2014. godine, kada se ova reka izlila i napravila veliku štetu.
Sava će rasti, ali se ne očekuju problemi kao 2014. godine
Foto: Pixabay
Zbog ciklona koji donosi povećanu količinu padavina, "Vode Vojvodine" i druga vodoprivredna preduzeća u Pokrajini su u stanju pripravnosti, a mehanizacija, alati i potrebni materijal su spremni u slučaju potrebe za brzim reagovanjem.
 
Najavljene padavine će najviše uticati na porast vodostaja Save, ali je situacija povoljnija nego pre pet godina.
 
"Pre svega vodostaj je mnogo niži nego pred ciklon 2014. godine. Na Savi kod Sremske Mitrovice jutros je izmereno 426 centimetara, a redovna odbrana se proglašava kada vodostaj dostigne 650 centimetara. Napominjemo da je od rekordnih vodostaja 2014. godine na odbrambenim linijama na Savi mnogo toga urađeno i da je branjeno područje bezbednije", poručuju u "Vodama Vojvodine".
 
Najavljuje se i porast vodostaja na Tisi, ali se tu ne očekuje značajna promena. Problemi se ne očekuju ni na Dunava, dok se redovna odbrana od poplava i dalje sprovodi na 62 kilometra Tamiša.
  • ...

    13.05.2019 17:30
    Ni 2014. nisu ocekivali probleme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina