Planira se biciklistička staza od Novog Sada do Zrenjanina, duga skoro 100 kilometara

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam finansiraće izradu elaborata o trasiranju i projekat turističke signalizacije za novu biciklističku stazu, koja će spajati Novi Sad i Zrenjanin, preko Titela.
Planira se biciklistička staza od Novog Sada do Zrenjanina, duga skoro 100 kilometara
Foto: Pixabay
Elaborat i projekat će uraditi projektant "Tangram projekt" iz Novog Sada, koji je ponudio cenu najbližu procenjenoj i to u iznosu od 3,5 miliona dinara.
 
Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji za sprovedenu javnu nabavku, cikloturizmu je potrebno posvetiti posebnu pažnju u Vojvodini, s obzirom na to da je jedan od najbrže rastućih vidova turizma koji je održiv i ekološkog karaktera, te da su ulaganja u infrastrukturu mnogo manja u poređenju s klasičnim oblicima turizma.
 
Saobraćajni projekat će obuhvatiti rutu Novi Sad - Kovilj - Gardinovci - Vilovo - Titel - Carska bara - Zrenjanin, koja se pruža pored Dunava i Tise.
 
Glavna ruta ima 77,5 kilometara i prati Novi Sad - Kovilj - Gardinovci - Titel - Knićanin - Perlez - Lukino Selo - Zrenjanin. Alternativna ruta će imati 19,7 kilometara i spaja Vilovo, Lok i Titel, a postojaće i detur u dužini od dva kilometra, koji će voditi do restorana "Na kraju sveta".
 
Ukupna dužina rute iznosi 99,3 kilometara. 
 
Projektant će imati zadatak da osmisli i locira rutu, obavi sva neophodna ispitivanja na terenu (na primer, na kom delu staze će se graditi posebne staze, a na kom će se koristiti postojeći kolovoz), te da osmisli prateći sadržaj, koji bi cikloturistima pružio poseban doživljaj, zbog kog su se i uputili ovom stazom. 
 
Izabrana firma ima rok do 15. decembra da obavi ovaj posao. Pretpostavlja se da će se Pokrajina ovim poslom baviti u saradnji sa lokalnim samoupravama u narednim godinama.
  • /

    22.09.2019 12:59
    /
    i na putu za zr ima bciklista
    ako cete je napraviti-napravite je vec jednom. kako na novom tako i na starom putu

    samo ne s..planirajte vise. ovo je vec ko zna koji najavljeni plan samo za godinu dana
  • xx

    22.09.2019 11:29
    Dodjes iz Zrenjanina bajsom , posle 15 minuta ti ukradu bajs, ostanes u Novom Sadu proglase te dodjosem.
  • biciklista

    21.09.2019 18:12
    ako se poveže biciklističkim mostom preko dtd kanala, može se od begeča do zrenjanina biciklom! ovo je dobra vest i za sela na ruti i za izletnike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.