FOTO: Pokušao preko granice da prošvercuje 22.000 sedativa

Carinici su u subotu, 28. septembra na prelazu Kaluđerovo sprečili krijumčarenje preko 22.000 tableta sedativa "ksalol".
Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigao automobil "seat ibica" rumunskih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao 43-godišnji rumunski državljanin.
 
On je prilikom susreta sa carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi. Nakon detaljne kontrole automobila, koja je ipak usledila, delovalo je da je zaista tako. 
 
Međutim, kada je rezervni točak pregledan aparatom za merenje gustine materijala, tzv. "busterom", na osnovu dobijenih parametara javila se sumnja da je njegova unutrašnjost umesto vazduhom ispunjena nečim drugim. Pokazalo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je guma demontirana, u njoj je pronađeno 1.500 blistera sa po 15 tableta leka za smirenje "ksalol". 
 
Samo od početka ove godine carinici su sprečili krijumčarnje gotovo pola miliona različitih tableta, među kojima je prednjače lekovi za ublažavanje bolova, sedativi i sredstva za potenciju.  
 
    
  • lanceMi

    01.10.2019 03:03
    Neko ce se bas istresirati sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.