Pacijent iz Pančeva prebačen u Novi Sad, ukupno šest bolesnika u Kliničkom centru Vojvodine

U Kliničkom centru Vojvodine od danas se nalazi šest pacijenata obolelih od virusa korona.
Pacijent iz Pančeva prebačen u Novi Sad, ukupno šest bolesnika u Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs

U odnosu na prethodni dan, na Infektivnoj klinici se nalazi još jedna pacijent, koji je, kako je saopštio KCV-a, u poslepodnevnim satima transportovan iz Opšte bolnice u Pančevu.

U saopštenju se navodi da su tri pacijenta stabilno i kod njih se sprovodi 24-časovni monitoring i intenzivno lečenje, dok se tri pacijenta nalaze na respiratoru.

Ranije danas, pokrajinski sekretar za zdarastvo Zoran Gojković naveo je da su tri pacijenta iz Kikinde na respiratoru i u teškom opštem stanju, a jedan od njih u kritičnom.

Ovde se radi o Kikinđaninu od 61 godine koji je bio u Milanu i koji je od ranije bubrežni bolesnik koji je prvo ležao u Opštoj bolnici u Kikindi i potom po otkrivanju virusa korona i pogorašanju prebačen u Novi Sad, kao i dva muškaraca takođe iz Kikinde koji su imali veze sa pomenutim pacijentom, od kojih je jedan u utorak stigao u KCV sa pogoršanim stanjem.

Podsetimo, preostala tri pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi pacijent i prebačen je pre jedanaest dana iz Subotice u Novi Sad, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji je u bolnici od prošlog utorka i za njih dvojicu je ranije rečeno da imaju blažu kliničku sliku, kao i osoba iz Pančevačke bolncie koja je danas dopremljena.

U narednom periodu, KCV će blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama vezanim za virus korona.

  • Gaga

    19.03.2020 10:28
    Dragi moji sugradjani mi ne pripadamo Beogradu kada je zdravstvena zaštita u pitanju. Radila sam privremeno - povremene poslove u Zavodu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj. Bio je uslov da počnem da radim u toj ustanovi da primim tri vakcine kao zaštitu od hepatitisa C. Sve tri sam platila, oko 4.000 dinara, dok su moje koleginice koje žive na teritoriji opštine Beograda vakcinisan uz zdravstvenu legitimaciju besplatno.
  • Prečanin

    18.03.2020 21:36
    S leve strane Dunava
    DA, Pančevo, Ovča, Borča, pa čak i Zemun i Novi Beograd su teritojilano u AP Vojvodini.

    Ali ! Kad se "merimo" po prihodima i ekonomiji, granice više nisu geografske nego su političke.

    Ajd' da se svi nadamo/molimo da nam svi u KCV-u ozdrave, pa da posle pandemije, raspravljamo gde smo i kakvi smo!?
  • /

    18.03.2020 21:07
    Na osnovu iskustva dugog rada u zdravstvu, ta udaljenost između Pančeva i Bgd je veoma varijabilna kategorija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina