Za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini do sada uplaćeno 30 miliona dinara

Na namenski račun za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini, koji je nakon izbijanja epidemije izazvane virusom korona otvorila Pokrajinska vlada, do sada je uplaćeno 30 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.
Za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini do sada uplaćeno 30 miliona dinara
Foto: 021.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da su novac uplatile brojne domaće i strane kompanije koje posluju u Vojvodini, ističući da je sredstva u iznosu od po dva miliona dinara opredelila i Srpska pravoslavna crkva, tačnije Eparhija sremska i Eparhija bačka.

"Posebno se zahvaljujem episkopu bačkom Irineju i episkopu sremskom Vasiliju na odluci da pomognu naš zdravstveni sistem. Crkva je kroz istoriju, ne samo molitveno i duhovno, već i u materijalnom pogledu, pomagala one kojima je pomoć najpotrebnija. Učinila je to i ovog puta, a pomoć će sigurno stići do onih kojima je i najpotrebnija", rekao je Mirović.

To je namenski novac koji će biti upućen zdravstvenim radnicima u AP Vojvodini, prema transparentnim kriterijumima koje će utvrditi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

  • Dejan

    04.04.2020 16:56
    Posao
    Konferencija za stampu na tv bastilji,kaze baja ,, severna srpaska pokraina ,, ! Tesko reci Vojvodina ? Eh kamo da dmo republika pa da ne slusam bgd zapvedi i nemamo pljacku,oni poslali pomoc, bolje da nam ne pomazu, imamo pljacku uzivo na benzinskim stanicama !!!
  • Limanac

    04.04.2020 16:25
    28 miliona
    Zašto su toliko bitna baš ta 2 miliona?
    Ko su dali ostalih 28?
    Zar nije 28 veće od 2?
  • Ilija

    04.04.2020 11:08
    U SAD su uhapsena dva svestenika zbog nepostovanja propisa o epidemiji.Kod nas vlast ,zbog straha od gubitka glasova ,krsi sopstvene propise i umesto zabrana ,pa ako treba i hapsenja,stidljivo salje SPC preporuke,koje ona kako se vidi i dalje ne prihvataju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina