Vojvođanske turističke agencije spremne za otvaranje letnje turističke sezone

Turistička i ugostiteljska preduzeća suočavaju se sa velikom gubicima čiji će se trend nastaviti i u narednom periodu, rečeno je na sastanku vojvođanskih turističkih agencija.
Na sastanku se razgovaralo o uslovima otvaranja predstojeće letnje turističke sezone kao i ublažavanju posledica koje su izazvane nemogućnošću poslovanja ovog sektora privrede u vanrednim okolnostima izazvanim virusom korona.
 
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "YUTA" Aleksandar Seničić, izjavio je da su turističke agencije kadrovski i organizaciono spremne za kvalitetnu realizaciju svih ugovorenih turističkih putovanja za predstojeću sezonu.
 
"Relaksiran je ulazak u Srbiju bez testova na virus korona, što će nam dati za pravo da ćemo ovu sezonu ipak u nekom delu realizovati", rekao je Seničić.
 
Dodao je da je Grčka izašla sa zvaničnim stavom da će od 15. juna početi otvaranje smeštajnih kapaciteta, a od 1. jula bi trebalo da se otvore svi sezonski objekti, kafići i restorani, dok su plaže već otvorene. 
 
Za prelazak granice neće biti potreban test što će učiniti da veliki broj ljudi odluči da ovo leto provede u Grčkoj. Кada je reč o drugim destinacijama, za sada nema dovoljno informacija o protokolima za prelazak granice. U toku je anketa svih putnika, kako bi se utvrdio broj putnika zainteresovanih da svoj odmor provede u inostranstvu. Prema sadašnjim statističkim podacima, oko 30 odsto putnika izjasnilo se da ove godine neće putovati u inostranstvo, dok 70 odsto anketiranih želi da sačeka sa odlukom.
 
U toku su pregovori za dodatnu finansijsku pomoć sektoru turizma i turističkim agencijama u pravcu oslobađanja plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene narednih 6 meseci, oslobađanja od obaveze posedovanja depozita na računu na kraju tekućeg meseca kao i obaveza prema finansijskim institucijama.
 
Na  skupu u Privrednoj komori Vojvodine prisustvovala su 34 predstavnika turističkih agencija iz Vojvodine koji su istakli svoju spremnost za otvaranje letnje sezone kako u inostranstvu tako i u Srbiji.
  • Darko

    23.05.2020 15:50
    Podrška
    Turističke agencije i radnici koji rade u njima su najviše pogođeni u prethodnom periodu. Szanje se normalizovalo, Bogu hvala!
    Nadam se da će nam i ovoga leta ponuditi niz prelepih aranžmana. Ko ne voli agencije, nek ide slobodno u svojoj režiji. Pozdrav svima koji gledaju čašu kao polu punu ;)
  • Kabul-NS

    23.05.2020 13:46
    braca
    Otprilike kao i turisticka ponuda Avganistana.
  • /

    23.05.2020 10:33
    /
    turizam tamo gde je jezero septicka jama
    bitno da su heroji oni koji su je takvom napravili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.