FOTO: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje sata od 23 hiljade evra i stomatološke opreme

Carinici na Horgošu su tokom vikenda u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja skupocenog sata vrednog više od 23 i po hiljade evra, kao i stomatološke opreme i tehničke robe vredne preko 17 i po hiljada dolara.
Prvi prekršaj otkriven je kada je 20. juna na red za kontrolu, na ulazu u zemlju pristigao automobil "audi" nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Tutinu putovalo dvoje državljana Srbije. Na uobičajeno pitanje carinika i 52-godišnji vozač i njegova 68-godišnja saputnica su rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave.
 
 
Međutim, prilikom detaljnog pregleda automobila carinik je u kaseti ispred suvozačkog sedišta pronašao originalnu praznu kutiju ručnog sata "hublot", sa računom na 23.560 evra i overenim obrascem za povrat PDV-a mađarskih pograničnih organa.
 
 
Tek nakon toga žena je pokazala desnu ruku na kojoj je bio skup ručni sat, koji je svakako bila dužna da prijavi radi carinjenja, zbog čega će isti biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.
 
 
U drugom slučaju je narednog dana prilikom ulazne kontrole autobusa domaćih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Hanover-Peć među stvarima putnika otrkivena neprijavljena nova stomatološka oprema i tehnička roba vredna preko 17.500 dolara.
 
 
Kutije sa više od 330 različitih delova stomatološke opreme, jednim oftalmološkim aparatom, kompjuterskom opremom i delovima za motorne trimere carinici su pronašli u prtljažnom delu autobusa među torbama sa ličnim prtljagom putnika.
 
 
Protiv 37-godišnjeg vozača autobusa iz okoline Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a neprijavljena roba će biti zadržana do njegovog okončanja.  
 
  • /

    23.06.2020 21:29
    Psi laju, karavani (narkotika) prolaze.
    A i u Tutinu izgleda da se tačno vreme vidi samo na satu od 23 kE.
  • Stanoje

    23.06.2020 18:01
    @Inspektor Kluzo22.06.2020 • 18:27

    Pa moraju se malo hvaliti i da bi narod i dalje živeo u nekoj vrsti transa i veri u državu koja u stvarnosti nepostoji. Takva vest se nemože naći ni u jednoj EU zemlji. U suštini carinici rade svoj posao a ovu vest i njihov uspeh, uopšte netreba da znamo.
  • Sabahudin

    23.06.2020 09:06
    Eto ga
    Ne mogu da ukapiram ove likove koji na jednoj granici prijave robu za povrat PDV a, na drugoj kažu nemamo ništa. Carine jedna drugoj javljaju podatke ko je tražio povrat i za koju robu. Ne možete sakriti. Možda može ako cariniku daš koju banku da ne javi drugoj strani ali to je rizik za njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina