U subotu nova protestna vožnja Zrenjaninaca zbog smrada iz kafilerije

Udruženje građana "Stop kafileriji" iz Zrenjanina pozvalo je građane na sedmu protestnu vožnju koja će se održati u subotu, 15. avgusta.
Kako navode organizatori, i ovom vožnjom žele da ukažu na decenijski problem zagađenja vazuha za koje odgovornim smataju kafileriju "Prekon".
 
Okupljanje učesnika protesta je u 19 časova na parkingu kod "Luxola".
 
Posle kratke vožnje, kolona će se zaustaviti ispred "Prekona", a zatim nastaviti vožnju predviđenom maršrutom, navedeno je u saopštenju udruženja "Stop kafileriji".
 
Protesti  su započeli 29. juna kada je nekoliko stanovnika naselja u blizini fabrike ubacilo kese sa smećem iz svojih kuća u dvorište "Prekona", izrazivši tako revolt zbog problema sa smradom koji već više od decenije dolazi iz postrojenja te fabrike i, kako kažu, vrlo često izaziva glavobolje, mučnine, pa čak i povraćanje. 
 
LSV: Zatvoriti "Prekon"
 
Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine tražiće na konstitutivnoj sednici Skupštine Zrenjanina 21. avgusta zatvaranje kafilerije "Prekon", saopštila je ta stranka.
 
Kako su naveli ligaši, rad kafilerije godinama ugrožava normalan život građana Zrenjanina.
 
"Očekujemo da naš predlog podrže sve odborničke grupe u gradskoj Skupštini", ističe u saopštenju LSV.
  • gradjaninX

    14.08.2020 14:23
    Sta ce vam cist vazduh kad cete pomreti od zedji? Bolje da insistirate svaki dan na VODI, zavlace vas 3 decenije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.