Sudija odlučuje o ponudama za Jugoremediju

Posle osam godina provedenih u stečaju i još deset pre toga u propaloj privatizaciji i pokušaju da se od nje oporavi, zrenjaninska fabrika lekova Jugoremedija ponovo ima šansu da bude prodata.
Najbliži kupovini su "Project one doo" iz Beograda, firma koja je dostavila najbolju ponudu od 305,7 miliona dinara, ali ne i kompletnu dokumentaciju, kako smatraju ostala dva učesnika u trci zvanoj neposredno nadmetanje, turski "Bigrim avruta" i kompanija "Led vision style" iz Beograda, piše "Danas".
 
Uprkos tome, Odbor poverilaca ove fabrike je odlučio da da saglasnost za sve tri ponude, s tim što će saglasnost za prve dve, finansijski jače ponude, koje su dale beogradske kompanije biti uslovne, kaže za Danas predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.
 
"'Project one' je investicioni fond koji je i ranije pokušavao da kupi fabriku i njihova ponuda jeste najbolja, ali nije kompletna. Što se tiče firme 'Led vision' oni su se prvi put javili i njihova ponuda ima problema sa dokumentacijom. Jedina ispravna je ponuda turskog 'Birgim avruta', ali je i najniža. Odlučili smo da damo saglasnost za sve tri prodaje, ali će one za prve dve kompanije biti uslovne", ističe Pecikoza.
 
To znači da će dalje sudija odlučiti o tome da li su ponude "Project one" i "Led vision" u redu, da li je dokumentacija potpuna ili ne.
 
Ukoliko se desi, objašnjava Pecikoza, da sudija odbaci kao nepotpunu najjaču ponudu firme "Project one" onda se razmatra druga, koju je dao "Led vision".
 
"U slučaju da obe ponude otpadnu odlukom suda, onda će treća po jačini ponuda proći, a to je turski Birgim", napominje Pecikoza.
 
"Led vision" je za Jugoremediju ponudio 234 miliona dinara, turski Birgim 206,5 miliona dinara, ali su oni odmah nakon predaje ponuda imali žalbu na preostale dve ponude.
 
Poslednji put, prodaja Jugoremedije pokušana je u martu ove godine, kada je stečajni upravnik oglasio prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 762,7 miliona dinara. Na prodaju je ponuđen industrijski kompleks sa opremom i mašinama, 28 vozila, inventar i zalihe, intelektualna svojina, odnosno 24 žiga.
 
Pravo na kupovinu imala su sva pravna i fizička lica, ali ni taj pokušaj nije uspeo, baš kao ni prethodni u decembru 2019. Tada je Odbor poverilaca odbio ponudu kompanije "Project one" od 470 miliona dinara.
 
Fabrika lekova iz Zrenjanina je u stečaju od 2012, pre toga je 2002. prodata biznismenu Jovici Stefanoviću Niniju, ali je posle niza štrajkova radnika ta privatizacija raskinuta pet godina kasnije.
  • Nebro

    24.08.2020 18:07
    Glad
    Sigurno da sudija odlucuje... Znamo svi ko odlucuje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina