Beba pala sa prvog sprata Sigurne kuće u Pančevu, hitan inspekcijski nadzor

Povodom slučaja koji se dogodio u Sigurnoj kući u Pančevu, kada je jednogodišnje dete palo kroz prozor, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zatražilo je od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova da hitno izvrši inspekcijski nadzor u toj ustanovi.
Beba pala sa prvog sprata Sigurne kuće u Pančevu, hitan inspekcijski nadzor
Foto: 021.rs
Izveštaj o nadzoru mora da se dostavi kabinetu ministra, nakon čega će ministarstvo preduzeti dalje postupke u vezi sa konkretnim slučajem u okviru svojih nadležnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavaje, boračka i socijalna pitanja. 
 
Dete je hitno prevezeno u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj, a za Novosti je potvrđeno da je stabilno i da nije zadobilo teže povrede. "Policiji je prijavljen događaj, obavešten je tužilac, i trenutno policija ispituje okolnosti", kažu iz PU Pančevo.
 
U Sigurnoj kući dete boravi sa maloletnom majkom. "Kako je i zbog čega došlo do incidenta, istraga tek treba da utvrdi. Dete je prevezeno u UDK u Tiršovoj, gde je pregledano i gde je konstatovano da nema teške povrede. Sa njim je sve vreme i njegova majka. Trenutno se prikupljaju sva obaveštenja o događaju, a biće obavljeni razgovori i sa majkom i sa nedležnima iz Sigurne kuće", navode iz pančevačkog Tužilaštva za "Novosti".
 
I po rečima Vesne Stanojević, koordinatora Sigurne kuće, lekari su potvrdili da je dete dobro i stabilno.
 
"Iz Klinike u Tiršovoj su nam rekli da će dečak ostati dva dana na opservaciji, a mi i dalje pokušavamo da saznamo kako se sve to desilo. Za sada se samo zna da je majka čistila sobu u kojoj su bili smešteni ona i jednogodišnji dečak", rekla je Stanojević.
  • Max

    29.10.2020 16:54
    Bas je sigurna kuca...
  • Mile

    29.10.2020 16:30
    Termin
    Zamisli beba ispadne sa terase u" sigurnoj" kuci. Oksimoron sudbine klete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.