Vanredna situacija od danas u Bečeju

Vanredna situacija od danas važi u Bečeju, odlučio je opštinski štab za vanredne situacije.
Vanredna situacija od danas u Bečeju
Foto: 021.rs
"Opštinski Štab za VS opštine Bečej, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom širenjem epidemije izazvanom elementarnom nepogodom širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19, predlaže predsedniku opštine Bečej da proglasi vanrednu situaciju u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Bečej", navodi se u zaključku koji potpisuje komandant štaba i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.
 
Štab je tokom vikenda doneo i niz mera.
 
U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. U prodavnicama u kojima se obavlja trgovina na malo (supermarketi i druge nespecijalizovane prodavnice, razne specijalizovane prodavnice i slično) obavezna je dezinfekcija rukohvata potrošačkih kolica i korpi, a broj potrošača se ograničava prema kriterijumu u zavisnosti od kvadrature na četiri kvadrata po potrošaču.
 
Osim navedenog, u prodavnicama je obavezno nošenje zaštitnih maski, sprovođenje mera dezinfekcije, kao i isticanje obaveštenja o maksimalnom broju potrošača koji mogu istovremeno boraviti u tom prodajnom objektu. 
 
Radno vreme određenih objekata svakako je regulisano novim merama Kriznog štaba Vlade Srbije.
  • Marko

    17.11.2020 09:57
    Hmmm
    A da li je u Beceju evidentiran ijedan jedini slucaj zaraze?
    Ako nije, kao sto i nije, cemu ova panika I glumatanje I izigravanje ludila?
    Cula zaba da konja potkivaju pa I ona digla mogu!
    Tako i ovaj takozvani "stab"...
    Ludilo.

    Juče bio 41 zaražen u BČ. Pozdrav.
  • Ljiljana

    17.11.2020 09:31
    @Becejac
    Prepisuju opstine jedna od druge, od reci do reci, uveliko! Za Temerin su prosli put (jul) slagali da ima 200 zarazenih, proglasili van.situaciju i sledeci dan demantovali brojeve i priznali 69, a vanredno bilo jos mesec ipo. Sad opet van.situacija, a nigde zvanicne info ni o kom broju, mada i da objave, opet bismo se pitali da li su istiniti i koliko je ovo sve zapravo prenaduvano, na globalnom nivou! Steta i sramota!
  • Becejac

    16.11.2020 18:25
    Zarazeni
    A da li je u Beceju evidentiran ijedan jedini slucaj zaraze?
    Ako nije, kao sto i nije, cemu ova panika I glumatanje I izigravanje ludila?
    Cula zaba da konja potkivaju pa I ona digla mogu!
    Tako i ovaj takozvani "stab"...
    Ludilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina