Preduzeća iz Vrbasa i Temerina oštetili za više od 142 miliona dinara

Odgovorna lica preduzeća iz Ruskog Krstura V. Š. (68) iz Beograda i Z.B. (64) iz Kule, kao i bivše odgovorno lice istog preduzeća M.A. (58) iz Subotice uhapšeni su zbog zloupotrebe položaja.
Preduzeća iz Vrbasa i Temerina oštetili za više od 142 miliona dinara
Foto: Pixabay
Kako se sumnja, V.Š. i Z.B. su u decembru 2015. godine zaključili ugovor sa jednom firmom iz Vrbasa, na osnovu kog je ovo preduzeće predalo prerađene prehrambene proizode firmi iz Ruskog Krstura, u kojoj su osumnjičeni odgovorna lica.
 
Međutim, po nalogu V.Š, Z.B. i M.A, navedena roba je u toku 2016. i 2017. godine prodata ili iskorišćena za plaćanje bez znanja i saglasnosti oštećene firme. Na taj način firma osumnjičenih je stekla protivpravnu imovinsku korist i oštetila preduzeće iz Vrbasa za iznos od 135.826.460 dinara.
 
Troje osumnjičenih se takođe terete da su, u saradnji sa odgovornim licem jednog preduzeća iz Temerina, ugovorili besplatno skladištenje smrznutog povrća, a nakon toga su i otkupili veće količine, ali ga nisu platili, nego su onemogućili vlasniku robe da povuče preostale zalihe. Na taj način oštetili su temerinsko preduzeće za 6.645.281 dinar.
 
Osumnjičenima je određen pritvor do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
  • Lek Tor

    16.08.2021 16:15
    Sušeno i smešno
    "ugovorili besplatno skladištenje smrznutog povrća, a nakon toga su i otkupili veće količine, ali ga nisu platili, nego su onemogućili vlasniku robe da povuče preostale zalihe."
    Besplatno skladištenje smrznute robe? Pa ko u to da poveruje? Ne čuva se na livadi, nego u hladnjačama.
    Koje sve nebuloze ćemo čuti od poreskih vlasti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina