Oboren rekord Subotičkog polumaratona

Velimir Bojović iz Beograda istrčao je u rekordnom vremenu 4. Subotički polumaraton, pod nazivom "Trči kroz istoriju", za 1 sat 14 minuta i 21 sekundu.
Oboren rekord Subotičkog polumaratona
Foto: Pixabay (ilustracija)
Osim trke od 21 kilometra, održane su i trke na 10 i 5 kilometara, kao i dečja trka u više starosnih kategorija.
 
- Prvi put trčim u Subotici i bilo je zaista divno. Ovo je fantastično, kao u Evropi. Ovde svi navijaju pored staze, a to retko gde možete da vidite u Srbiji. Prezadovoljan sam. Inače, moj rekord je daleko bolji od današnjeg vremena koje sam istrčao, ali sam postavio novi rekord Subotičkog polumaratona i zaista sam srećan. Dok sam trenirao profesionalno trčao sam i do osam minuta brže, sada sam rekreativac – kaže Velimir Bojović, prenosi Blic.
 
U trkama je učestvovalo 1.500 takmičara iz 17 zemalja, a prvi trkač koji je ušao u cilj bio je Maksim Puškar iz Subotice koji je istrčao stazu od pet kilometara.
 
- Očekivao sam da ću biti brži, ali juče sam imao jaku trku i ostvario 19. rezultat u Evropi za trkače do 18 godina. Ove godine sam bio tri puta državni prvak i dva puta sam bio drugi u Srbiji, među atletičarima do 20 godina. Sledeće godine ću juriti normu za Svetsko prvenstvo – kaže Maksim.
 
Subotički polumaraton je i ove godine uvod i prvi susret u okviru proslave Dana grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina