Biciklističku stazu Zrenjanin - Temišvar zauzeli traktori i automobili, sve češće i svađe

Na nedavno izgrađenoj biciklističkoj stazi Zrenjanin-Temišvar svakim danom sve je više motornih vozila, i pored fizičkih barijera i oznaka da je samo za bicikliste, piše Infocentar Žitište.
Biciklističku stazu Zrenjanin - Temišvar zauzeli traktori i automobili, sve češće i svađe
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Sve češće se događaju i prepirke biciklista i vozača koji blokiraju stazu ili brzom vožnjom ugrožavaju bezbednost biciklista.
 
"Kako je nedavno postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija nadležni sad imaju odrešene ruke da primene zakon", navodi Infocentar Žitište.
 
Projektom prekogranične saradnje Rumunije i Srbije, uz podršku Evropske unije, uloženo je 13,8 miliona evra za povezivanje Temišvara i Zrenjanina rekom Begej i biciklističkom stazom.
 
Biciklistička staza izgrađena na nasipu kanala Begej i do Rumunije duga je 38 kilometara, a kroz teritoriju Opštine Žitište prolazi više od 80 odsto staze.
 
Meštani su i ranije ukazivali da stazu koriste i poljoprivrednici koji tuda do svojih njiva prolaze traktorima, a staza je na pojedinim mestima već oštećena.
  • Brka

    03.09.2021 11:12
    @Petar
    "Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda."

    Koča Popović
  • Aljek

    02.09.2021 13:39
    Postavi se kamera, očitava tablice i samo šalje uplatnice na kućnu adresu, šta je tu teško rešiti?
  • Petar

    02.09.2021 11:42
    Kad me neko pita zasto sam otisao iz Srbije - evo zbog ovakvih stvari. Kad sam shvatio da se narod nikad nece promeniti, da nikad nista ne moze lepo. Osnovno razmisljanje je - ja radim sta meni odgovara, batali opste dobro, kako to utice na ostale. Lako je kriviti vlast. Oni su prosto odraz naroda. A narod je go*no. Uvek bio, i uvek ce biti. I kad to shvatis, shvatis i da je jedini nacin da zivis normalno i da svojoj deci obezbedis neki normalan zivot - preko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina