Tri miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za manastir Rmanj

Pokrajinska vlada je izdvojila tri miliona dinara za manastir Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, za izgradnju i uređenje pirga Katarine Branković.
Tri miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za manastir Rmanj
Foto: 021.rs
Ugovor su u Pokrajinskoj vladi, u prisustvu predsednika Igora Mirovića, potpisali direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo i episkop bihaćko-petrovački Sergije.
 
"Želimo na ovaj način da doprinesemo obnovi naše velike svetinje, ali i opstanku našeg naroda u opštinama koje se nalaze na teritoriji te eparhije", rekao je predsednik Mirović.
 
On je istakao da Pokrajinska vlada u kontinuitetu pomaže obnovu hramova i manastira naše svete crkve, podsetivši da su prošle nedelje izdvojena i sredstva za obnovu stare perionice manastira Hilandara.
 
"To činimo iz srca, sa verom i potrebom da naše svetinje obnovimo, ali i da pokažemo pravo srce Vojvodine, srce solidarnosti, ljubavi i odnosa prema svim našim krajevima kojima je potrebno pomoći", naveo je Mirović.
 
Episkop bihaćko-petrovački Sergije zahvalio je predsedniku Miroviću na izdvojenim sredstvima, poručivši da će ta pomoć doprineti opstanku samog manastira, koji se nalazi u Martin Brodu, na tromeđi Dalmacije, Like i Bosne, ali i našeg naroda koji se vekovima na tim prostorima bori za opstanak.
 
Manastir Rmanj u Martin Brodu, posvećen Svetom Nikolaju Mirlikijskom, podignut je 1443. godine. Smatra se zadužbinom Katarine Branković – kćeri Đurđa Brankovića.
 
  • Ratko

    24.02.2022 22:28
    Pohvalno
    Prava pomoc pravom mestu lepo.
  • Ratko

    24.02.2022 22:27
    Pohvalno
    Prava pomoc pravom mestu lepo.
  • tenet

    15.10.2021 10:40
    Teror
    Okupaciona vlast fino raspoređuje opljačkane pare.
    Ima li kraja ovome.
    Pola Vojvodine nema vodu za piće rešeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".