Zrenjaninac koji je teško povređen u eksploziji u Fabrici vode ostao bez zdravstvenog osiguranja

Zrenjaninac Jovan Milekić, jedan od dvojice radnika koji su teško povređeni u eksploziji Fabrike vode krajem prošle godine, od maja meseca nije primio zakonski regulisanu naknadu.
Zrenjaninac koji je teško povređen u eksploziji u Fabrici vode ostao bez zdravstvenog osiguranja
Foto: 021.rs
Od 1. oktobra on i još jedan povređeni kolega nemaju ni zdravstveno osiguranje koje im je neophodno za dalje lečenje.
 
Milekić je za VOICE rekao da je do sada imao dve operacije leve šake koja se slabo oporavlja i dodao da je neizvesno koliko će još takvih operacija biti, a rehabilitaciju je započeo u februaru i potrebno je da je nastavi još bar godinu, ili najverovatnije dve.
 
"U jednom momentu smo samo imali vatru pred očima. Nismo mogli da izađemo napolje jer smo bili na donjem od dva nivoa koji su spojeni. Jednostavno, zatvorili smo oči, valjali se po betonu, gasili se rukama. Bili smo svesni da gorimo. Mislio sam da je kraj, da jednostavno nema izlaza. Izgoreću živ, to mi je prošlo kroz glavu. Prošla mi je kroz glavu moja porodica", ispričao je on.
 
Nakon eksplozije u fabrici prvo je hospitalizovan u zrenjaninskoj bolnici, a zatim je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, gde je proveo narednih mesec dana i gde mu je koža sa butina presađena na ruke.
 
"Mogu samo da zahvalim medicinskom osoblju i u Zrenjaninu i na VMA što su se potrudili oko nas dvojice, pošto smo stvarno izgledali užasno", naveo je Milekić.
 
Po zakonu, pošto su stradali na radnom mestu, u pitanju je povreda na radu koju poslodavac treba da nadoknadi 100 odsto, međutim, kako je rekao, poslednju platu primili su maja meseca i od onda do sada ništa.
 
"Meni je 30. septembra bio poslednji dan zdravstvenog osiguranja i kolega i ja smo praktično prinuđeni da prekinemo lečenje. Isto je bilo i jula kada sam morao da odložim operaciju na VMA jer jednostavno ne možeš ni da se pripremiš za operaciju bez overene knjižice, ne možeš da dobiješ uput, ne možeš ništa", kazao je Milekić.
 
Dodao je da mu je želja da se oporavi i vrati u fabriku.
  • vladaNS

    21.10.2021 08:30
    ?
    Povreda na radu! Halo poslodavac! Čoveče tužite ih i debelo oderite!
    Ovo je samo dokaz da vlast ništa ne interesuje osim njihovih dupeta.
    Pozdrav iz Vojvodine
  • /

    20.10.2021 23:10
    /
    smrdija, smrdija i samo smrdija
  • Banatmen

    20.10.2021 21:38
    Bože sačuvaj!
    "Dodao je da mu je želja da se oporavi i vrati u fabriku."
    Ovde se radi i o povredi glave: on bi se vratio na mesto nesreće a jedva je živu glavu izvukao. Prijatelju, traži drugi posao. Zrenjaninci protestvuju protiv takozvanog postrojenja za neuspešnu preradu vode. Regionalni vodovod u javnom vlasništvu je neophodan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina