NIS preuzeo pančevačku Petrohemiju

Ministarstvo privrede, NIS i Petrohemija potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu.
NIS preuzeo pančevačku Petrohemiju
Foto: 021.rs
NIS će postati vlasnik 90 odsto akcija Petrohemije, dovršiti dokapitalizaciju u visini od 150 miliona evra, kao i izgradnju postrojenja za proizvodnju polipropilena.

U Ministarstvu privrede ugovor su potpisali ministarka Anđelka Atanasković, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i generalni direktor Petrohemije Velimir Unković.

Predviđeno je da NIS svoj udeo u akcijama Petrohemije poveća sa sadašnjih 20,86 odsto na 90 odsto, kao i da izgradi polipropilen postrojenje od najmanje 140.000 tona godišnje u roku od šest godina.
 
Kako je saopšteno, strategija daljeg razvoja Petrohemije zasnivaće se na modernizaciji osnovnih proizvodnih kapaciteta i izgradnji novih postrojenja, a zatim na povećanju energetske efikasnosti i efikasnosti poslovanja, kao i na realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine.
 
Cilj strateškog partnerstva je obezbeđivanje dugoročno održivog poslovanja HIP Petrohemija i jačanje njene konkurentosti na tržištu.
  • bora

    25.12.2021 23:35
    @banderas
    Ne znam da li ste ulazili u Petrohemiju Pancevo ja jesam,
    bukvalno se sve raspada.Koliko je zagarantovana buducnost
    bez osnovne sirovine benzina nisam siguran,bilo je mnogo
    padova i losih perioda gde je drzava odvajala novac da bi fabriku
    ocuvala.Da nije izvrsena privatizacija po mom misljenju trebalo
    je sve prodati u staro gvozdje.Sto se tice posla fabrika ne moze
    da radi bez radnika.
  • Banderaš

    25.12.2021 15:45
    Maloumno
    @bora Samo maloumna osoba,idajnici ili nepismeni mogu poklanjati firmu u kojoj su zarada,strucni kadrovi,trziste i radna mesta zagarantovani u buducnosti.
  • Manjifiko

    25.12.2021 14:11
    Kako je nije predsednik pokrenuo kad je već sve ostalo izgradio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina