Zoran Kesić: Ko je otkazao moju priredbu na Paliću? "Neki čovek na najvišem nivou" u Subotici

Poznati televizijski voditelj Zoran Kesić upitao je ko je otkazao njegovu priredbu na Paliću, koja je bila zakazan za petak, 17. jun.
Na to pitanje sam i odgovara. Kako kaže, otkazao ju je "neki čovek na najvišem nivou" (gradske vlasti Subotice), koji je četiri dana pred njegov nastup na letnjoj pozornici Palić, odlučio da ni Kesić, ni njegova priredba, nisu dobrodošli. Osnovano sumnja da je objasnio i domaćinima iz Parka Palić zašto Kesić nije dobrodošao.
 
"Osim potvrde o 'čoveku na najvišem nivou', do mojih ušiju doprla je još jedna rečenica istog tog čoveka, citiram: 'zašto ste tako nešto uradili', ili u prevodu 's kojim pravom je neko uopšte zakazao nastup te budale'", napisao je Kesić na Fejsbuku.
On je naveo da se nakon dve i po godine pauze radovao povratku pred publiku, a da su "Priče i pesme", koje je izvodio pre korone, sada već ispričane, ispevane i bajate, zbog čega je pripremio potpuno novi nastup. 
 
Pesme spremne, priče još spremnije, košulja već ispeglana, a onda u ponedeljak stiže vest o otkazivanju priredbe zbog "renoviranja bine", piše Kesić. 
Procena izvođača radova bila je vrlo precizna. Bina će se renovirati u ponedeljak, utorak, sredu, četvrtak i u petak (do ponoći), da bi već u subotu, dan nakon moje otkazane priredbe, bina bila spremna za sledeće programe. 
 
"Igrom sudbine, jedina žrtva ove rekonstrukcije biće moja priredbica, a višom silom nema ni slobodnih termina do kraja juna da je ipak održimo. A ni u julu. A ni ubuduće. Pretpostavljam dok ne bude izvršena 'rekonstrukcija' vlasti u opštini. Tačnije, slobodnih termina ima kol'ko oćeš, ali to nisu baš skroz slobodni termini, već više rezervni termini ukoliko padne kiša. A opet, surovim sticajem okolnosti, to nisu rezervni termini namenjeni mojoj priredbi, već bilo kom drugom programu koji nije moja priredba", napisao je Kesić.
 
Ipak, kako je naveo, teško da može da kaže kako ga ovakva situacija čudi.
 
"I nije problem da budem nepodoban, tim pre što momci i ja već 10 godina radimo na pospešivanju naše nepodobnosti u okviru tv emisije. Ali jeste problem kada se još u martu ili aprilu potpiše ugovor, kada se i osim ugovora ima lepo iskustvo prethodne saradnje na istom (čarobnom) mestu, kada se javno na društvenim mrežama, na sajtu organizatora, pa čak i u dnevnim novinama ('Danas'), najavi dogadjaj, a onda se naprasno otkaže zbog 'više sile'. Viša sila doduše može ponekad da bude elegantan izgovor za slabu prodaju karata, ali više stotina ljudi već je kupilo ulaznicu nekoliko dana pre nastupa i svakako bi tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta", naveo je popularni voditelj.  
Kesić je ukazao i na to da svojom objavom ne želi da napravi problem domaćinima iz Parka Palić, jer su imali dobru volju da ponovo ugoste publiku i njega.
 
"Ovom objavom isključivo želim da napravim problem 'nekom čoveku na najvišem nivou' gradske vlast u Subotici, zato što je i on meni napravio problem - ne samo da me je sprečio da pričam. Sprečio me je i da pevam. A to ne praštam!", zaključio je Kesić. 
 
Kesić je za portal Nova.rs naveo da je u pitanju klasično gušenje slobode govora.
 
  • Mastodont

    16.06.2022 19:14
    @Novosađanka

    Joooj, opet fantazirate da ste ljudi! Slatko.
  • Čediša

    16.06.2022 09:59
    Kesiću nedostižan si za mnoge
    Činjenica je da narod nema priliku da gleda ni Kesica ni Ivana..
    Na severu Bačke gde sam živeo i često odlazim kod prijatelja..
    Nisu to zabranili Mađari i ostali dobro nameran ali neinformisan narod...
    Njihove emisije nikoga ne vređaju samo pokazuju neke gluposti pojedinaca sa TV nacionalnih frekvencija..
    Pozdrav svima
  • Novosađanka

    15.06.2022 19:30
    Blesić
    Zaista ko može redovno da gleda njega i Ivana Ivanovića?Emisije koje ismejavaju druge ljude, šta se tu pametno ima čuti i videti? Iratantni tipovi i omladina ima zaista dobar primer ponašanja i obrazovanja u njihovim emisijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina