FOTO: Strogo zaštićene ptice grabljivice vraćene u rezervat "Ludaško jezero" nakon oporavka

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, u saradnji sa ZOO vrtom Palić i javnim preduzećem Palić – Ludaš vratio je 4. avgusta u prirodu osam primeraka strogo zaštićenih vrsta ptica grabljivica.

Vraćen je jedan mišar, četiri crvene vetruške, dve male ušare - utine i jedna eja močvarica.

Ptice su prstenovane i potom puštene u Specijalni rezervat prirode "Ludaško jezero", koji će biti njihov novi dom. 

Planirano je bilo da se vrate u prirodu 10 ptica grabljivica, međutim dve ptice - jastreb i siva vetruška, koje nisu uspele da odlete, vraćene su u Prihvatilište ZOO vrta Palić na dodatni oporavak.
 
  • Laslo

    09.08.2022 10:23
    A da nije...
    Ludoško jezero? Da pitamo Subotičane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.