Firma iz Žitišta će šiti uniforme za prosvetne inspektore

Službenu odeću za prosvetne inspektore praviće firma "Isiteks" iz Žitišta, koja se jedina javila na tender Ministarstva prosvete.
Firma iz Žitišta će šiti uniforme za prosvetne inspektore
Foto: Pixabay
Ugovor za nabavku službene odeće za inspektore poveren je privrednom subjektu "Mika Grbić PR proizvodnja tekstilne galanterije Isiteks Žitište", vidi se odluci, a prenosi Nova ekonomija.
Vrednost ugovora je 1,8 miliona dinara sa PDV-om, što je 15.300 evra.
Ministarstvo je početkom jula oglasilo tender za službenu odeću koju će ubuduće nostiti prosvetni inspektori. Odeća se nabavlja za do 27 inspektora. To znači da kompletna uniforma za jednog inspektora košta 565 evra.
 
U specifikaciji su detaljno opisani modeli potrebni modeli muške i ženske odeće (odvojeno za leto i zimu), među kojima su blejzeri, haljine, ešarpe, pantalone, sakoi... 
 
Ministarstvo prosvete donelo je početkom aprila Pravilnik o službenoj odeći i obući republičkog prosvetnog inspektora. 
 
Službenu odeću republički prosvetni inspektor je dužan da koristi za "obavljanje poslova u inspekcijskom nadzoru", a obavezno za vreme "obavljanja inspekcijskog nadzora kod nadziranog subjekta", piše u Pravilniku.
 
Pravilnik propisuje da se službena odeća i obuća koristi najduže dve godine osim kaputa i jakne - oni mogu da se koriste najduže četiri godine, odnosno dok su u funkcionalnom stanju i ako estetskim izgledom "ne narušavaju ugled organa državne uprave".
  • Omladinac Foca

    01.09.2022 16:09
    malo preciznosti
    @Steva101.09.2022 @Jel ovo ona firma što je 90-tih šila uniforme za UČK? Pa lako se da proveriti, ima onaj Gugl, pa se vidi da je firma formirana 2014. tako da je tesko moguce nevedeno. Mad na netu. vidim da ima i druga firma pod istim imenom Elem opstina Zitiste je jedna od najnerazvijenijih u pokrajini, pa im i ovo mozda nesto znaci. I ne rzumem zasto je ugovor od 20000 evra vest? Mozda zato sto Ministarstvo baca pare? No, to nije problem ovih koji siju uniforme....
  • Steva

    01.09.2022 13:41
    Jel ovo ona firma što je 90-tih šila uniforme za UČK?
  • 9

    31.08.2022 16:23
    Hoće li
    uniforme imati uspravne ili horizontalne pruge
    i u kojoj će boji biti sa belom podlogom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina