Kazne za neplaćeno parkiranje u Zrenjaninu naplaćuju advokati iz Paraćina

Javno komunalno preduzeće "Pijace i parkinzi" iz Zrenjanina svoja potraživanja od građana koji nisu platili parkiranje ustupilo je konsultantskim agencijama i advokatskim kancelarijama iz cele Srbije.
Kazne za neplaćeno parkiranje u Zrenjaninu naplaćuju advokati iz Paraćina
Foto: Pixabay
Kada joj je na kućnu adresu stigla koverta advokatske kancelarije iz Paraćina, Zrenjaninki G.V. nije bilo baš svejedno. Nikad nije bila u Paraćinu, nema veze sa Paraćinom, te se pitala šta je u koverti. Kad je otvorila, imala je šta da vidi, prenosi Danas.
U koverti je obaveštenje da kaznu za neplaćeno parkiranje u Zrenjaninu, s kraja prošle godine i usluge za slanje ove opomene, treba da plati advokatskoj kancelariji iz Paraćina.
U pismu su je obavestili i da su konsultantska agencija i advokatska kancelarija na istoj adresi, preuzeli potraživanje od Javnog komunalnog preduzeća "Pijace i parkinzi" iz Zrenjanina za neplaćenu kaznu za parkiranje u iznosu od 1.200 dinara i da, sa advokatskim uslugama, sada dug iznosi 5.700 dinara.
 
Rok za plaćanje je pet dana. Ukoliko se ne plati dug, posao preuzimaju advokati i izvršitelji i to će da košta do 33 hiljade dinara. Po tarifi, advokatu do 18, a javnom izvršitelju do 15 hiljada dinara.
 
U  obaveštenju piše i da je preduzeće iz Zrenjanina ugovorom svoje potraživanje ustupilo advokatskoj kancelariji i njih ovlastilo da dužnika o novim momentima obaveste.
 
Neplaćeno parkiranje od manje od stotinu dinara tako je naraslo do 5.700 dinara, s tendencijom daljeg rasta, sve 40 hiljada dinara, piše Danas.
 
Da sa neplaćanjem parkiranja u Zrenjaninu više nema šale, može se pročitati i u planu koje je ovo preduzeće podnelo gradskoj skupštini na usvajanje. Iako gazduje i gradskim pijacama i lokalima na njima, zrenjaninsko komunalno preduzeće ne oslanja se previše na ovaj deo poslovanja. Lokali su dobrim delom prazni, i kako piše u izveštaju podnetom skupštini, teško ih je izdati jer je smanjen promet na pijaci pa se za lokale ne otimaju.
 
Promet na pijaci smanjen je, piše u izveštaju, zbog korone i nekih deguih faktora. Zato na gradskim pijacama nisu planirane neke veće investicije. Na pijaci u Jug Bogdanovoj, na primer, već godinama je van funkcije mlečna i mesna sala, ali u planovima radova na njoj nema.
 
Zato ima planova sa parkinzima. Zrenjaninsko komunalno preduzeće planira da otvori još 120 mesta za parkiranje, 70 iza centralne pijace, a 50 na potezu između Pupinove i Tepličke ulice. Neće to biti izgradnja novih parkinga nego ucrtavanje vertikalne signalizacije, samo se čeka izmena gradske odluke. Ta će mesta biti u žutoj zoni, skuplja je samo crvena, navodi Danas.
  • Edita Markovic

    21.09.2022 03:26
    Rumenacka 121
    Bravo samo tako sa provincialcima bahatim posebno u NS koji misle kad bace listic ma ko mi sta moze mi smo najaci na ovom svetu. U Hrvatskoj kad ne platis kaznu dolaze kazne po celoj Evropi i tako i treba nauciti nekulturan narod Bontonu i postovanju pravila i socio kulturnog ponasanja.
  • Banderaš

    20.09.2022 20:33
    Red i poštenje
    Plaćajte račune,pa niko neće slati kazne.
  • Boris

    20.09.2022 14:36
    Svi su isti
    Samo iscrtaju postojeće parkinge i naplaćuju. Tu Bagru treba ugasiti za uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.