Mirović: Početkom sledeće godine počinje sa radom Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je početak rada Nacionalnog instituta za vinogradarstvo i vinarstvo.
Mirović: Početkom sledeće godine počinje sa radom Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo
Foto: Pixabay

On je večeras u Čortanovcima otvarajući manifestaciju posvećenu promociji i brendiranju vina "Fruška gora Wine Show", istakao da će Pokrajinska vlada zajedno sa Vladom Srbije formirati tokom oktobra Nacionalni institut za vinogradarstvo i ratarstvo.

"Od 1. januara naredne godine počeće da funkcioniše, u izmenjenom obliku, Nacionalni institut za vinogradarstvo i ratarstvo u Sremskim Karlovcima. Želimo da uložimo mnogo više novca u istraživanje, razvoj, laboratorijsku i drugu opremu koja će vinarima pomoći da postignu još bolji kvalitet u proizvodnji vina u budućnosti", izjavio je Mirović.

Kako je naglasio predsednik, Pokrajinska vlada nastaviće i u narednoj godini sa više sredstava da podržava vinarstvo i vinogradarsku proizvodnju preko konkursa za obezbeđivanje neophodne opreme.
 
Mirović je podsetio na to da su iz pokrajinskog budžeta izdvojena znatna sredstva za putnu infrastrukturu na Fruškoj gori, atraktivnoj turističkoj destinaciji i za domaće i za strane turiste, na kojoj se proizvodi vino svetskog kvaliteta.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja grožđa i vina "Srem –Fruška gora" Gordan Bašić rekao je da je ideja ove manifestacije da se promoviše Fruška gora kao vinska regija, istakavši da na njoj učestvuje 40 vinarija i udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla "Srem – Fruška gora".

  • Limanac

    27.09.2022 13:20
    Ratarstvo
    U prvi mah sam pomislio da je greska, onda vidim na svim portalima vinogradarstvo i ratarstvo???? jednostavno nespojivo, ili je govornik pogresio ili novinari prepisuju jedni od drugih. Molim struku za objasnjenje.
  • andrija

    25.09.2022 01:19
    ovako
    Izgleda politicko poslovna interesna sfera a poljoprivrednike stocare ko sljivi. Kako su unistili NS mlekaru mozda ce napraviti vinsko NS odmoriste posle silnih tzv ulaganja u turizam hoteljerstvo putnu inrastrukturu fabrike su na cekanju . Odavno su stari vinari digli sidro i rade u inostranstvu kao priznati tehnolozi. Ovo je kao Zivkovic stari vinar koji pre politike nije imao ar vinograda dok mu nije palo sa neba .
  • Dejan

    24.09.2022 22:19
    ccccc
    A do prije mjesec dana stajali traktori ispred miroviceve firme zbog ne znamo cega ali za vino se imade !!! Snaga poljoprivrede se vidi u koliko je jako stocarstvo (govedarstvo) a posto smo to sami sebi unistili pomocu pomenutih, onda je svaka dalja rasprava zavrsena, za neuke gluperde ovo je cudan tekst,jel tako i nece im se svideti sigurno !!! Kaki li je senvic bez sirca i salamice ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina