Dobio "Komunalac" na sudu zbog neispravne vode, potom osuđen jer nije dao da mu se iseku cevi

Meštanin Ravnog Sela Božidar Caričić, koji je 2019. na sudu dobio spor protiv JKP "Komunalac" i oslobođen računa za neispravnu pijaću vodu, prvostepeno je uslovno osuđen na dve godine zatvora.
Dobio "Komunalac" na sudu zbog neispravne vode, potom osuđen jer nije dao da mu se iseku cevi
Foto: Pixabay
Njegova uslovna osuda na dve godine, odnosno na šest meseci ukoliko se uslov prekrši, odnosi se na postupak koji je protiv njega pokrenuo "Komunalac", optužujući ga za sprečavanje službenog lica u izvršavanju radnje.

Protiv njega je preduzeće podnelo prijavu jer je sprečio radnike "Komunalca" da preseku vodovodnu cev ispred njegove kuće u Ravnom Selu. On je to učinio tvrdeći da cevi ni ne pripadaju preduzeću. 

On je prethodno na sudu dobio dugogodišnji spor u kom je optužio "Komunalac" da meštanima ne isporučuje ispravnu vodu za piće, te da takvu ne treba ni da plaća. I nije je ni plaćao neko vreme, te ga je preduzeće zbog duga od oko 3.000 dinara tužilo. 
 
Presudom Višeg suda u Somboru, Caričić je 2019. oslobođen potraživanja, a sudija je zaključila da meštanima nije isporučivana voda za piće i da komunalno preduzeće takvu uslugu ne može ni da naplati.
 
Nakon revizije celog postupka, Viši sud u Somboru doneo je novu presudu u tužbi koju je preduzeće podnelo protiv Caričića. Tada je dosuđeno da ovaj meštanin Ravnog Sela treba da plati samo 10 odsto od ukupnog iznosa dugovanja koje, inače, iznosi oko 7.000 dinara.
 
Božidar Caričić kaže za 021.rs da je apsurdno da radnika koji kači crevo na cisternu neko proglašava za službeno lice, kao i da u celom postupku nema nikakvog veštačenja. Kako kaže, u najmanju ruku je radnike sprečio da bagerom preseku i druge cevi i dovedu u pitanje snabdevanje gasom.
 
"Umesto da se bave rešavanjem problema zagađene vode, koja dokazano sadrži i kancerogene supstance, oni mene osuđuju. Nadležni organi nisu reagovali na peticiju koju sam im dostavio sa potpisima meštana, a koja se odnosi na konstantnu isporuku vode koja nije za piće i to rešenjem sanitarne inspekcije", navodi Caričić za 021.rs.
Kako kaže, na prvostepenu presudu će uložiti žalbu.
 
"Najveći apsurd i dalje je njihova nespremnost da prihvate da ja nisam bojkotovao plaćanje računa za vodu jer sam znao da ona nije čista - ja sam to pretpostavio na osnovu izgleda vode, boje. Tek na sudu smo mi zapravo dokazali da je ta voda zagađena", priča Caričić za 021.rs.

U JKP "Komunalac" iz Vrbasa rekli za 021.rs prošlog decembra, kvalitet vode u selima vrbaske opštine na mestima ne može da bude bolji zbog podzemne vode i žila koje prolaze ispod zemlje na ovom području. Zato je plan da se u sva naseljena mesta doprema voda iz Vrbasa.
 
Oni su dodali da je Caričić neko ko ne plaća komunalne usluge, odnosno objedinjenu naplatu za isporučenu vodu i odnošenje smeća, te da su zbog toga pokušali da ga isključe s mreže.
  • Dzo

    27.09.2022 20:43
    Nije to nista
    Pa ljudi, nije to nista, mi u Crvenki (opština Kula) dok pijemo vodu mi se i najedemo, šta sve pliva unutra ne smete ni da pogledate u času..
  • Kole

    27.09.2022 16:37
    Porez na kišu
    Važno da se odvodnjavanje plaća redovno
  • Mozda

    27.09.2022 16:25
    Sad ce reforma pravosudja ,mozda ispravi sto ispraviti nemoze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.