Bez reakcije Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata o zločinu u Vršcu

Iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i Centra za socijalni rad u Vršcu i dalje nema reakcija na zločin u tom gradu, kada je otac ubio dvogodišnju ćerku, a potom se obesio.
Bez reakcije Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata o zločinu u Vršcu
Foto: 021.rs

Iz ovih ustanova se ne oglašavaju i ne odgovaraju na pitanja medija. 

Kako navodi Blic, u Centru za socijalni rad u Vršcu im je preneto da je istraga u toku, dok je direktorka Centra Mirjana Knežević odbila i da čuje pitanja i zapretila im je krivičnim prijavama. 

Podsetimo da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju ranije saopštilo da nema nadležnost da obavlja nadzor nad radom ovog Centra za socijalni rad.
 
Oni su dodali da je propisano da to radi Pokrajinski sekretarijat i da je taj postupak i otpočeo.
 
Nakon zločina koji se dogodio 4. oktobra, kada je otac M. B. ubio svoju dvogodišnju ćerku, a zatim izvršio samoubistvo u stanu u vršačkom naselju Vojnički trg, saznalo se da je postojala presuda protiv njega za nasilje u porodici.
 
Ovaj tridesetpetogodišnjak je 27. septembra kažnjen na uslovnu kaznu od godinu dana i izrečena mu je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja zbog nasilja u porodici na osnovu prijave od 30. aprila. 

Mada je postojala ova presuda i od ranije rešenje o zabrani kontakta sa ženom, Centar za socijalni rad u Vršcu je, i pored protivljenja majke, dozvolio ocu viđanje sa detetom.

  • Kamenica

    06.10.2022 17:50
    Da,dotična osoba koja je u gu za socijalu mesecima unazad maltretira komšije,pregradjuje ulicu,betonira tudje dvorište,krade struju preko javne rasvete i niko ne reaguje?! Bas me zanima dokle će tako jer su obavesteni svi
  • j

    06.10.2022 13:15
    Ovo je strasno, zamislite kako je zenama koje moraju da ostaju u braku sa psihijatrijskim slucajevima kako bi zastitile decu,iako i ta deca kasnije imaju posledice odrastanja u nasilnim nefunkcionalnim porodicama.
    Ukoliko je covek bio nasilan u braku,sigirno postoji potencijalna opasnost za dete i trebalo bi da vidja dete pod nadzorom i policijskom pratnjom.
    Treba da bude prisutan psiholog i policijac kada je sa detetom.
  • Hins

    06.10.2022 11:31
    @Vladika
    Bravo za komentar, malopre sam pročitao o manijaku sa Tajlanda, u pitanju je bivši policajac. Takvi zločini su retki, ali se dešavaju i najteže se sprečavaju.
    Neka pitaju vrhunske psihijatre, psihologe da li se zločin može predvideti.
    Apsolutno ne!
    Koliko vas zna da je ubica žene i deteta iz Rakovice bio na psihijatrjiskom veštačenju?
    Znate li ko je bio član tima koji je veštačio?
    Ono što ne znam je šta piše u nalazima veštaka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".