Voda za piće ponovo ispravna u Karađorđevu

Zavod za javno zdravlje u Subotici saopštio je da ponovo može da se koristi voda za piće u Bačkoj Topoli.
Voda za piće ponovo ispravna u Karađorđevu
Foto: Pixabay
U naselju Karađorđevo sredinom septembra otkrivene su bakterije streptokoka i enterokoka, zbog čega bilo zabranjeno piti tu vodu.
"Nađena je povećana koncentracija gvožđa i mangana, što ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi", navela je Zorica Mamužić Kukić iz tog zavoda.
Predsednik Saveta Mesne zajednice Karađorđevo Ilija Bursać kazao je da je uz izveštaj zavoda, dobio i smernice za dalji nadzor i postupanje u vezi sa održavanjem seoskog vodovoda.
 
"Preporučeno nam je da se kod bunara ugradi i filter koji bi regulisao koncentraciju metala u vodi. Takođe, u zimskom periodu, kada će potrošnja vode biti značajno manja, moraćemo da ispuštamo vodu iz cevi po nekoliko sati, kako bismo izbegli taloženje nedozvoljenih supstanci u cevima", kazao je Bursać.
 
Portal Magločistač naveo je da su meštani Karađorđeva godinama imali pritužbe na izgled i kvalitet vode iz seoskog vodovoda.
 
Tokom ove godine laboratorijski je analizirano 14 uzoraka vode za piće iz seoskog vodovoda.
  • KARA DjORDjEVO

    16.10.2022 13:42
    SMENA
    Naravno da je voda neispravna kada selo godinama vode nesposobni ljudi.
    Hvala Bogu pa su smenili Cupanovu snaju (zenu koja ni ne zivi u selu) a bila predsednik mesne zajednice mada ni Pipica preletac nije bolje resenje!!!

    Cim smenimo preletaca Pipicu i izaberemo novog predsednika mesne zajednice proglasavamo nezavisnost!!! :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina