Vesić: Pruga Sombor - Vrbas će verovatno biti rekonstruisana, a ne rađena nova

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, izjavio je da je jutros imao sastanak sa predstavnicima Železnica Srbije na kome se razgovaralo o izgradnji pruge Sombor - Vrbas.
Vesić: Pruga Sombor - Vrbas će verovatno biti rekonstruisana, a ne rađena nova
Foto: 021.rs
"Razgovarali smo o tome da li da se radi rekonstrukcija pruge ili da se gradi nova pruga. Mislimo da je rekonstrukcija dovoljna, kao što ćemo raditi Senta - Banatsko Miloševo i deo od Zrenjanina do Kumana", rekao je Vesić u Skupštini Srbije.
On je naveo da dok se radi pruga od Novog Sada do Subotice, iz Beograda se preko Ovče, Zrenjanina i Kumana ide zaobilaznim putem, a ta pruga se koristi za transport.
U Skupštini Srbije u toku je rasprava o rebalansu budžeta za 2022. godinu kojoj prisustvuje više ministara, pored ministra finansija Siniše Malog, koji brani taj predlog i još nekoliko pratećih ugovora o zajmovima za izvođenje infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Teme

pruga
  • Jel realno

    11.11.2022 21:13
    Novi Kostunica
    Bravo bate za intervju.
    Samo ne znam da li ti je iko spomenuo da je u Vrbasu vec pocelo izmestanje celokupne zeleznicke stanice i da je kroz 70 % Vrbasa povadjena stara pruga kao i da je nasut novi materijal za prugu koja je takodje izmestena.
  • Mile

    10.11.2022 19:33
    Somborac
    Oce ko i brza saobracajnica samo lazete i varate ovaj narod fujjjjjj
  • Jovan

    10.11.2022 14:39
    Jovan Vrbas član SNS OD POČETK
    Zašto rekonstruisati ili graditi novu ovo je Vojvodina ,,krava muzara od Joške do Vučića " koji će otići u istoriju a nama u Vrbasu u naselju Lj. Pešalj ostaje da mašemo vozu koji će ići iznad glava da nas gledaju ,,turisti " mali ćemo biti za Sava malu samo napred radite idemo u EVG to je glavno !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina