PIK Bečej kupio 'ABC Food'

Kompanija PIK Bečej, jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, koja posluje u okviru MK Grupe, kupila je fabriku ABC Food, saopšteno je danas.
PIK Bečej kupio 'ABC Food'
Foto: Pixabay (ilustracija)

Reč je o fabrici za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da podelim vest da smo kupili kompaniju ABC Food. Ova kupovina predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora, jer naš cilj jeste njeno proširenje kapaciteta. Kada je 2016. godine kompanija Flora kupljena od strane MK Grupe, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om", rekao je Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture Miloš Mijović.

"MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u ABC Food-u, a uz dosadašnje uspehe koje smo postigli sa Florom, uspeh očekujemo i od ove kupovine", rekao je Mijović.
  • Štediša

    25.11.2022 13:03
    AIK banka
    se zarotirala 180 stepeni otkad ju je kupio MK! Ostale samo dve ekspoziture, samo u ukinutoj ekspozituri kod železničke stanice bilo je šaltera barem jednako kao sada u kompletnom NS-u! Prešao sam u AIK banku jer su mnoge stvari, pre Koleta bile besplatno.....
  • psihijatar

    25.11.2022 08:27
    pravi
    misa avokado
    25.11.2022 • 07:18
    ABC Food je u poslednjih 10 godina kompletno opustošen, ostale su samo betonske hale. Njive, kombajni, čak i boksovi za povrće u hladnjaci prodati su i nije bilo ni 10% da se namire dobavljači. MK (PIK) kupio je samo golo ime i lokaciju fabrike.

    Da li je stecajni upravnik bio Dejan Rumeni?
  • Crni Flor

    25.11.2022 07:58
    Razlog je jasan
    Ubij konkurenciju i stvori monopol. Srpska praksa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.