Grad za primer: Subotica novac za proslavu Nove godine daje na mlade i lečenje dece

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić odlučio je da sredstva iz budžeta grada u iznosu od 5,9 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena.
Grad za primer: Subotica novac za proslavu Nove godine daje na mlade i lečenje dece
Foto: Pixabay
Novac će biti preusmeren mladima i za lečenje dece.
Deo iznosa će biti preusmeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da, pored već dodeljenih 100, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija, za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova, na osnovu odluke koju je ranije doneo gradonačelnik.
"Takođe, 959.000 dinara biće usmereno na budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta", navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.
 
Dodaje se da će 500.000 dinara biti usmereno na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine.
 
"Preko Fondacije, grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj godini realizovao 83 molbe", navodi se u saopštenju.
  • Subočan

    11.12.2022 09:01
    Iz NS
    Iza negativnih komentara i minusa vidim teško moralno obolele zaslepljene ljude neljude. Kako možete da kritikujete nešto dobro što se čini za decu i bolesne. Nisam sns.
  • Igor

    09.12.2022 17:08
    Liman
    Bravo za Suboticu!!!NS je postao kasaba…polusvet,buka,prljavstina hde god da se okrenes…Sramota!!
  • Bojan

    09.12.2022 13:14
    @gradjaninX

    Pa nije tajna da vi srednjevekovni litijaši znate da komunicirate samo putem kletvi i sličnih kafansko-narodnih umotvorina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina