Japanskoj firmi u Inđiji odbijena upotrebna dozvola nedelju dana pre zvaničnog otvaranja

Odeljenje za urbanizam opštine Inđija odbacilo je danas zahtev japanske kompanije Tojo Tajers za izdavanje upotrebne dozvole za deo proizvodnog kompleksa.
Japanskoj firmi u Inđiji odbijena upotrebna dozvola nedelju dana pre zvaničnog otvaranja
Foto: Pixabay

Odbijena je dozvola za proizvodni objekat, poslovno-administrativni objekat, portirnicu, nadstrešnicu za bicikle, pumpnu stanicusa rezervoarima i skladišni objekat, prenosi IN Medija.

U obrazloženju se navodi da je japanska kompanija podnela zahtev za upotrebnu dozvolu za deo proizvodnog kompleksa 28. novembra 2022. godine, ali da je konstatovano da je potrebno dostaviti ispravljen elaborat.
Kako navodi ovaj portal, u Elaboratu geodetskih radova nedostaju: okrugli objekti (u osnovi) ne mogu se kartirati sa samo četiri tačke - mora se dati još tačaka; na manualu mora biti napisana koja je metoda korišćena, skice posebnih delova nisu urađene u skladu sa pravilnikom...
 
Tojo Tajers je u obavezi da u roku od deset dana, najkasnije trideset, dostavi ispravljen Elaborat kako bi dobio upotrebnu dozvolu.
 
Podsetimo da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak saopštio da se 14. decembra očekuje zvanično otvaranje japanske kompanije Tojo Tajers na kojem će prisustvovati predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
  • Jogi Letač

    08.12.2022 10:38
    U udžbeniku iz Geodezije 1 stoji da se objekti sa kružnom osnovom mogu snimiti sa 4 tačke, odnosne kao tetivni četvorougao (bazeni i slično kada se mogu meriti tetive) ili kao tangentni četvorougao (kao što je ovde slučaj). Meni ovo liči kao traženje mita, da snimanje prihvate u katastru. Našli Japanci da se nagornjavaju sa Srbima...
  • Branko

    08.12.2022 08:51
    Aljkavi i povrsni Japanci naisli na sistematicnog i pedantnog Srbina i sada ce on da im pokaze sta je i kako se vrsi postovanje propisa u pravnoj drzavi.
  • xqt

    08.12.2022 07:33
    Ne kvarite mu uživanje
    Nemojte da zezate vrdalamu. Već je naoštrio makaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina