Sombor: Poskupeo gas, tokom prošle godine cene porasle za devet odsto

Somborci od 1. januara zvanično skuplje plaćaju prirodni gas.
Sombor: Poskupeo gas, tokom prošle godine cene porasle za devet odsto
Foto: Pixabay

Tako će, prema objavljenom cenovniku Somborgasa, kilovatčas od sada iznositi 4,10 dinara, za kategoriju malih potrošača. Nova cena veća je za oko 10 odsto u odnosu na prethodni cenovnik, piše Soinfo.

Takođe, poskupljenja su zabeležena i u grupama kupaca kao što Vanvršna K1, Ravnomerna K1 i Neravnomerna K1. Kilovatčas će od početka 2023. godine ove potrošače koštati 3,93 dinara. 

Poskupljenja gasa nisu zaobišla ni grupe kupaca sa potrošnjom između 6 i 16 bara, u kojima je cena po kWh sa 3,51 povećana na 3,81 dinar.
 
Kako je navedeno na sajtu Somborgasa, odluka o povećanju cene gasa doneta je na osnovu saglasnosti Agencije za energetiku Republike Srbije.
 
Cena gasa je tokom 2022. godine poskupela za devet odsto. To je, prema rečima direktora preduzeća Slobodana Nastasića, bilo prvo poskupljenje od 2017. godine.
  • @Mirka

    03.01.2023 12:57
    Mnogo gresite! U Somboru nema minimalca, jer tamo niko nema posao.
  • Mirka

    02.01.2023 17:53
    Taman ono sto nam kao podignete ,minimalac,penzije istog momenta su pojedeni i to ne jednom nego vise puta.Gde smo ,nigde .Niste nam nista pomogli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".