VIDEO: Pogledajte dokle se stiglo sa izgradnjom mosta preko Save kod Sremske Rače

Izgradnja mosta preko reke Save je strateški najvažniji objekat na deonici auto-puta Kuzmin - Sremska Rača.
Uprkos lošim vremenskim uslovima, izgradnja napreduje po planu i nije izgubila na intenzitetu, saopšteno je iz "Puteva Srbije".
U ovom trenutku ubrzani su radovi na samom mostu preko Save kod Sremske Rače gde se vidi završetak prilaznih konstrukcija. Intenzivirani su radovi na petlji Kuzmin. Ostali objekti na trasi su u velikoj meri gotovi.
"Intenzivni su radovi na mostu preko reke Save kod Sremske Rače, gde se vidi završetak prilaznih konstrukcija. Ostalo je još samo izlivanje četiri montažna nosača, od 84, i 14, zajedno sa ova četiri nosača, koja će se namontirati i time praktično dobiti geometrija kompletnog mosta sa prilaznim konstrukcijama, i sa strane Srbije i sa strane Republike Srpske", rekao je Dragan Jocić iz "Puteva Srbije".
 
Prema njegovim rečima, intnezivirani su i radovi na petlji Kuzmin, od dve nezavisne konstrukcije na jednoj su već urađeni svi šipovi, četiri naglavne grede, dok se na drugoj konstrukciji odvijaju radovi na izvođenju šipova.
 
 
Početak trase dela auto-puta je u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin i prostire se sever - jug pored naselja Kuzmin i Bosut sve do Sremske Rače gde se završava mostom preko Save.
 
Deonica auto-puta Kuzmin - Sremska Rača, ukupne dužine oko 18 km, predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd - Sarajevo, dok most preko reke Save čini neposrednu vezu dve države sa punim autoputskim profilom.
  • Bauštelac

    13.02.2023 15:07
    @Ne napadaj Tursku iz Nemačke
    Ne napadam, samo vidim šta se desilo sa turskom gradnjom...nažalost...tuga.
    A Nemci se voze skelom i zimi i leti i ništa im ne fali.
    U nemačkoj se ne krade kao kod nas ili u Turskoj, za 5 godina sam video više automobila od preko 50 hiljada eura u Novom Sadu i Beogradu nego u dobrom delu Nemačke (30 gradova i gradića uključujići i najveće i najbogatije).
    Eto, samo sam hteo da ukažem da postoji rešenje, puno jeftinije ali kod nas vlast voli mega projekte jer mogu mega da drpe.
    PS
    Ta skela u Nemačkoj radi od 1965 godine, koristio je vikendom za izlete. Vozi non stop, ljudima se ne isplati da idu okolo 50km preko mosta kod Mainz-a.
  • @Baustelac

    13.02.2023 13:48
    Ne napadaj Tursku iz Nemačke
    Jel i tebe dete nema alternativu, pa mora do škole preko Dunava zimi skelom?
  • Bauštelac

    13.02.2023 13:41
    Skela
    Skelu sam pomenuo zbog rešavanja problema uzvodno od Novog Sada.
    Istina, već postoje, lično par puta koristio Banoštor-Begeč i to autom, bojao se za život, kao da je iz ko to tamo peva samo na vodi. B.Palanka -Neštin se može rešiti tako. A i ove postojeće skele bi se mogle malo modernizovati, posebno prilazi. Potrbna strategija razvoja saobraćaja na tim deonicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina