Ponovo nelegalno pregrađen vodotok Krivaje, čeka se reakcija inspekcije

Na reci Krivaji, prema Zobnatici, neko je ponovo napravio nelegalnu branu od napunjenih džakova.
Ponovo nelegalno pregrađen vodotok Krivaje, čeka se reakcija inspekcije
Foto: Beta/AP

Od oktobra prošle godine, ovo je treći slučaj prijavljivanja nelegalnih brana na području propusta između naselja Mali Beograd i Stari Žednik. Oktobra su bile uklonjene drvene pregrade vodotoka te reke.

Pretpostavka nadležnih u Javnom vodoprivrednom preduzeću "Vode Vojvodine" je da neko pregrađuje vodotok da bi zadržao vodu uzvodno od Bačkotopolskog jezera i time zaustavilo dotok vode u tu akumulaciju.

U "Vodama Vojvodine" sajt Magločistač je saznao da su pregrađivanje prijavili građani i da je o tome obaveštena vodna inspekcija, te se čeka njen izlazak na teren i nalog za dalje postupanje.
 
Jedan građanin, koji je želeo da mu se ne objavi ime, rekao je za Magločistač da je u januaru još bio otvoren tok reke, a sada je sprečen.
 
"Nije mi jasno šta neko želi ovim da postigne: da li hoće da zadrže ribu ili vodu, ili se neko jednostavno poigrava iz obesti ne shvatajući kakvu štetu čini nizvodno. Nadam se da će nadležne institucije da nađu počinioca i da već jednom prestane ovo divlje pregrađivanje kanala i vodotokova kako se kome prohte", rekao je meštanin.
 
Nakon ranijeg pisanja subotičkog portala o ovom slučaju, početkom oktobra prošle godine, DTD "Severna Bačka" je po nalogu JVP "Vode Vojvodine" uklonila branu, dok je ekološka policija Subotice početkom novembra prošle godine našla počinioce protiv kojih je pokrenut krivični postupak.
  • knez

    16.02.2023 09:19
    Dva kratka ubeđujuća telefonska razgovora i stvar je rešena. Ali ...
  • Dragan C.

    15.02.2023 19:02
    Dabrovi na Krivaji
    Narode Srpski, građani Srbije imate dobre namere da sačuvate našu lepu pitomu zemlju Srbiju, ali morate znati da je ovo Sizifov posao, uzalud prijavljujete Vodnom inspektoru, njih za teritoriju Vojvodine (uštede radi) ima duplo manje nego nekada, već uhvaćeni "dabrovi" nisu kažnjeni, ali ne brinite jer priroda je jača od ljudi - poravnaće račune, samo se pitam gde na ovom životnom putu izgubismo savest i sramotu, kako reče Frojd lako je prepoznati glupe ljude - imaju potpuno odsustvo sramote, pozdrav svima!
  • Yiko

    15.02.2023 18:47
    funkcija
    Nova pregrada - da se vise djubreta nagomila koje bacamo na sve strane pa i u nase reke. Nasa sramota. Ruzimo okolinu djubretom, a ponosimo se da nam je to dedovina. Bljak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina