CZSR: Deca koja su stradala u požaru nisu bila zanemarena, porodici neophodna pomoć

Direktorka Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli Jasmina Zimonjić izjavila je deca iz Stare Moravice koja su stradala u požaru nisu bila zanemarena.
CZSR: Deca koja su stradala u požaru nisu bila zanemarena, porodici neophodna pomoć
Foto: 021 (ilustracija)

Kako je izjavila za portal Magločistač, ova porodica je godinama unazad na evidenciji socijalno ugroženih ali da roditelji su uspevali da zadovolje osnovne potrebe svoje osmoro dece.

"Porodica je skromnih materijalnih i stambenih mogućnosti, ali su roditelji u skladu sa njima zadovoljavali bazične potrebe dece u pogledu hranjenja, staranja, brige, vaspitanja i školovanja", izjavila je direktorka Centra za socijalni rad za portal Magločistač.

 
Ona je navela da je pored socijalne pomoći, porodica iz Stare Moravice koristila i druge vidove podrške.
 
"Ova porodica prima socijalnu pomoć od 2010. godine. Dobijali su jednokratnu novčanu pomoć, pomoć za kupovinu ogreva, lekova, školskog pribora, a i korisnici su i narodne kuhinje", rekla je Zimonjić.
 
Najavila je da će Centar za socijalni rad danas od lokalne samouprave zatražiti posebnu pomoć za porodicu stradale dece.
"Takva pomoć može da se pruži u vidu građevinskog materijala i namenske finansijske podrške", kazala je Zimonjić.
 
U požaru koji je izbio juče ujutro u porodičnoj kući, nastradali su dečak i devojčica uzrasta od jedne i dve godine.
 
Po navodima medija, požar je izbio nakon što su starija deca pokušavala da potpale vatru u peći.
  • Realista

    09.03.2023 07:28
    ...potpuno normalno?
    Izgleda da je samo u srbiji potpuno normalno da jedno jutro starija deca potpale peć i zapale mlađu braću i sestre...?! Gde su bili roditelji u tom trenutku? Zašto su deca bez nadzora? Osmoro dece u socijalno ugroženoj porodici?! Kako je instalirana peć i gde? Kakva apsolutna nebriga socijalnih službi za narod!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina