Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana, ona je neodvojivi deo Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručuje da sve češće mađarski zvaničnici pokazuju nesumnjive teritorijalne pretenzije prema Vojvodini.

Kako je naveo, sve češće mađarski zvaničnici, počev od premijera Viktora Orbana, pokazuju pretenzije prema delu Republike Srbije.

To smatra nedopustivim, ali i veoma opasnim.
 
"Svaka promena granica vodi u sukobe, zbog čega pozivam predsednika Republike Srbije i Vladu Srbije da jasno i nedvosmisleno reaguju i spreče ovakvo ponasanje", navodi Kostreš.
Podseća da je Vojvodina Ustavom definisana kao autonomna pokrajina i da je neodvojivi deo teritorije Republike Srbije.
 
"Građanke i građani Vojvodine, bez izuzetka, Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju. Zbog toga očekujemo jasnu reakciju države. Danas smo svedoci histerije u javnosti u kojoj nacionalisti ne daju 'Kosovo i Metohiju' a niko od njih ne reaguje na pretenzije prema Vojvodini", zaključuje predsednik LSV.
  • nogo

    22.03.2023 21:19
    Sa čime može da potvrdi to da mađarski zvaničnici pokazuju nesumnjive teritorijalne pretenzije prema Vojvodini? Na koji način? Kad i ko je rekao bilo šta u vezi toga? Mađarska država izdvaja poslednjih godina značajne sume novca za podsticanje privrede koji su namenjeni preduzetnicima mađarske nacionalnosti u Vojvodini (time posredno pomažu i mnogim Srbima koji rade u tim preduzećima, omogućivši otvaranje novih radnih mesta), takođe podržavaju učenike i studente mađarske nacionalnosti u vidu stipendija podsticajući ih da se obrazuju ovde u Vojvodini, finansiraju mnoga kulturna dešavanja Mađara u Vojvodini... ako ova briga se smatra pretenzijom, onda ne znam šta da vam kažem...
  • Cacak

    22.03.2023 20:13
    Ne verujem da trebate Madjarima. Naravno, podrzavam svaku opciju da vas se resimo. Budite samostalni ili zajedno sa R. Srpskom, meni svejedno.
  • Карадаг

    22.03.2023 19:22
    Не замајавајте се глупостима већ радите на уједињењу српских земаља уз повратак окупираног Космета.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina