Prvi čovek Inđije: Preklinjali smo banku da ne platimo odmah 700 miliona dinara

Vlast Inđije mora da plati Rajfajzen banci 700 miliona dinara za presudu iz 2010. godine. Lokalna vlast je novac morala da uplati u prvim danima januara.

Kako prenosi IN Medija, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta rekao da je razgovarano sa predstanicima banke kako bi se isplata duga odložila i time sprečila blokada računa lokalne samouprave.  

"Znate kako sam se izborio da još uvek ne platimo ništa? Tako što sam molio, preklinjao, tačnije direktor 'Inđija puta' (Marko Gašić) i ja. Molili i preklinjali. A sad zamislite šta znači moliti i preklinjati nekoga koga baš briga, koji se zove Rajfajzen banka. I znate koliko oni imaju emocija prema našem preklinjanju, šta ih briga. Neće oni blokirati račun 'Inđija puta' već osnivača, Opštinu Inđija. Biće blokirano sve", poručio je Gak.

Prvi čovek opštine kaže da je zahvaljujući neodgovornoj politici bivše vlasti došlo do ove situacije.
 
"To je ceo investiocioni deo inđijskog budžeta za celu godinu. I to je ono što sam rekao, da moramo biti odgovorni kada izađemo na glasanje, kada biramo ljude koji nas predstavljaju i koji vode opštinu. Moramo biti odgovorni jer nije svejedno ko je na čelu opštine, koja partija ili stranka. Samo neodgovorno ponašanje je dovelo apsolutno do ove presude i do projekta sportske hale i svega ostalog. I da, molili smo i prekllinjali, i mislim da smo uspeli u tom preklinjanju da postignemo neke dobre uslove", tvrdi Vladimir Gak.
 
Prema njegovim rečima, još uvek je reč o "neformalnom dogovoru" jer se čeka odgovor centrale Rajfajzen banke, prenosi IN Medija.
"Mogu i da kažem taj deo, opet kažem još uvek neformalno, jer nije stigla saglasnost iz Beča gde je centrala banke, da platimo nekih sto miliona dinara do kraja ove godine, na ime presude. A da ćemo nakon uplate napraviti novi sporazum koji ćemo svakako mi ovde (na sednici Skupštine opštine Inđija) zajednički morati da usvojimo", zaključio je Gak.
 
On je dodao da će sporazumom biti definisano da kamata na dug iz 2010. godine više ne ide.
  • Natasa

    27.03.2023 10:46
    A sta ste ocekivali od Naziland banaka? Od doba Hitlera dalje sve su iste od Dojchbanke, Raifffiesen, Erste, EOS, itd. Sve su oni prevarama oduzeli imovinu jer isti kredit se daje u Austriji u Grazu za 2,6 - 2,8 % jos moja frendica razmisljala koji da uzme dok su nama nabijali do 28% i vise.
  • Zdravko Colic

    24.03.2023 17:14
    Bivsa vlast
    On je i bivsa i bivsa bivsa vlast,kao i sadasnja.vec vise od deset godina bivsa vlast,nemogu da se sete nicega drugig.
  • Trole

    23.03.2023 23:35
    Zašto nisu završili ono što su obećali kada su preuzeli vlast u Inđiji. U šta je proćerdan novac od kredita?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".