APV: Vučić nije dobrodošao u Sombor

Akcija progresivne Vojvodine reagovala je na dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Sombor povodom obeležavanja 24. godišnjice NATO bombardovanja.
APV: Vučić nije dobrodošao u Sombor
Foto: 021.rs

Ipak, u Akciji progresivne Vojvodine (APV) ovaj događaj nazivaju "skupom pristalica Srpske napredne stranke na kome će se okupljenim obratiti Aleksandar Vučić". 

Pitaju se i šta može Aleksandar Vučić da obeća građanima Sombora?

"Ništa dobro jer su posledice njegove vladavine od devedesetih do danas donele građanima Sombora samo nevolje. Najpre su ratovi i sankcije, proizvod politike koju je on kao jedan od lidera Srpske radikalne stranke sprovodio, razorile ovaj grad i nanele mu prvi težak udarac. Zatim je usledila vojna intervencija NATO 1999. i novo uništavanje civilne infrastrukture dok je Vučić bio ministar informisanja u Vladi Republike Srbije", navodi se u saopštenju.
 
Kako dodaju, najnoviji talas propadanja ovog grada traje poslednjih deset godina, otkad je u Somboru, kao i na svim nivoima u državi, na vlasti Vučićeva Srpska napredna stranka.
 
"Prosečna zarada u Somboru, jednom od najprosperitetnijih gradova bivše Jugoslavije, sad zaostaje za 10.000 dinara za prosekom Republike Srbije. Od nekadašnjih 86.900 stanovnika, koliko je živelo u Somboru 2011. godine, prema poslednjem popisu iz 2022. preostalo ih je svega 73.000. Stanovništvo se svakodnevno iseljava zbog nemaštine, a od mnogobrojnih projekata koji se iznova najavljuju i koji će navodno preporoditi privredu ovog kraja, kao što je Poslovna zona Grada Sombora, još uvek nema ništa. Zato Aleksandar Vučić i svi ostali koji za sobom seju mržnju, razdor, pljačku i siromaštvo u Somboru nisu dobrodošli", zaključuje se u saopštenju. 
  • jel ili jer

    27.03.2023 12:55
    Ali kad Vam,sad vec BIVSI Balasevicev zet, prica o dobrodoslici ili bilo cemu drugom.....tragikomicno. Covek potpuno izgubio sebe, kompas....sve
  • Nicko

    27.03.2023 11:04
    A gde je to on dobro dosao
    Gura se i lakta na sve strane. Panika je gora od straha. Zeli da zabasuri izdaju. Ta fora moze da prodje kod bezglavih. Ko je pratio i prati zadnjih deset godina jasno mu je sve ko na dlanu. Doslo na naplatu. Izvlacenje iz price je sad preokupscija da bi ostao nesalomiv, hrabar, najveci.
  • Mučenik

    27.03.2023 09:24
    ISTORIJA SE PONAVLJA?!
    „Komemorativni“ skup u Somboru održan 24. marta 2023. godine, zapravo održan miting SNS. Učesnika mitinga dovozili aAutobusi, taksisti besplatno prevozili. Ovo ne treba da nas čudi, jer prvi čovek vedri i oblači nebo iznad nas, on odlučuje o svema i obavlja sve funkcije predsednika, premijera i ministra svih ministarstava bez pardona i bez umora. Opozicija služi samo da je kritikuju napredno i bez ustručavanja. To bilo 24. marta, to se dešava svakodnevno. U ovim poslovima se uključuju poltroni, klimoglavci, pozadinski radnici i raznih muljača i preletača. Vreme je da u našoj zemlji postane jedno partijski sistem iz vremena TITA, zaslužuje ovaj narod, ma kako mu bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina