Direktorka škole u Vrbasu o ponižavanju devojčice: O tome se govori s idejom destabilizacije države

Povodom vršnjačkog nasilja u školi u Vrbasu i ponižavanja devojčice zbog romskog porekla, oglasila se direktorka te osnovne škole koja smatra da se o tome govori "sa idejom destabilizacije države".
Direktorka škole u Vrbasu o ponižavanju devojčice: O tome se govori s idejom destabilizacije države
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Skupina nemoćnih, frustriranih, sa idejom destabilizacije vlastite države nastavlja udare i na institucije pravljenjem lažnih uzbuna koristeći i zloupotrebljavajući jedan od najtragičnijih događaja u istoriji Srbije", navela je direktorka OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu Slavica Gvozdenović.
"Udarajući na ono najdragocenije i najosetljiviju kategoriju društva, pokušavaju da sistem obrazovanja koji u Opštini Vrbas funkcioniše bez mrlje poljuljaju i nametnu sliku koja u javnosti izaziva bes, strah i revolt roditelja pa i čitave zajednice društva", ocenila je u saopštenju.
Dodaje da je "događaj oko koga se medijski i na društvenim mrežama nametnula polemika imao sledeći redosled događaja i nije činjenično stanje onako kako je plasirano od ljudi sa nedovoljno argumenata".
 
"Nakon evidentiranog nerezonskog istupa par učenika 3. maja i postojanje osnovane sumnje da je dete od strane drugara vređano i omalovažavano, škola je obavestila majku devojčice i roditelje ostalih učesnika događaja. Na sastanku održanom 4. maja sa roditeljima sastavljen je Zapisnik u kom je konstatovano postojanje neželjenog ponašanja. Majka devojčice, zadovoljna razvojem situacije i obavljenim razgovorom sa roditeljima učenika kao i njihovom reakcijom nije želela da se problem produbljuje, jer deca treba da nastave školovanje i druženje u istoj školi", navela je Slavica Gvozdenović.
 
Istog dana, dodaje, održan je i sastanak školskog Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.
 
"Tim je doneo zaključak pojačanog vaspitnog rada i praćenja razvoja dalje situacije od strane odeljenskog strešine u saradnji sa zaposlenima u školi. Ako se slično ili isto ponovi po prikupljenim informacijama i po potrebi će se preduzimati adekvatne, dalje mere. Nakon novinskih natpisa majka je pozvana u školu i izjavila da devojčica više nema sličnih problema i da sa istim drugarima sada funkcioniše bez problema. Zaključak škole je da se učenica druži sa svima iz odeljenja i da apsolutno nema tenzija. Majka i devojčica su izrazile želju da devojčici odeljenski starešina bude pratilac na maturi, što je odeljenski starešina sa zadovoljstvom prihvatio", navela je direktorka u saopštenju objavljenom na portalu opštine Vrbas.
 
Dodaje da je "problem primetio odeljenski starešina i odmah reagovao".
 
"Želimo da stavimo tačku na medijsku hajku na našu školu koju u miru i slozi pohađaju naši učenici. Ne želimo zloupotrebu i političku demagogiju tamo gde je ne sme biti a to su naše škole. Zajedničkim snagama borimo se za bolje uslove u prosveti a ovo sigurno nije put kojim žele da zaustave i Srbiju, ali i čitav prosvetni sistem", navela je Gvozdenović.
 
Podsetimo, kako su mediji preneli, učenici osmog razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu drugovi iz razreda su ovih dana, zbog njenog romskog porekla, "poklonili" parče žice uz reči: "Tvoji svakako skupljaju bakar, pa da doprinesemo". Pred malu maturu, dečak, koji je trebalo da joj bude pratnja, odustao je od toga, uz neumesnu šalu da se plaši da će ona, ako usput vidi tuđ bicikl, otrčati da ga ukrade.
  • Čitam i ne verujem

    23.05.2023 13:08
    Neverovatno!
    Čitam i ne verujem da tako nešto može da joj padne na pamet .
    Ne čuva ona stabilnost države,već samo svoju sendvič fotelju.
    Neverovatno da joj tako nešto padne na pamet da pomisli,a ne da kaže.Umesto da reši situaciju maltretiranja, ona brine za državu.Ne znam da li može mirno da spava posle svega što se desilo i posle njene izvale.S čime se pametni stide.....neki se ponose.
    Gospođa ne shvata da nije ona ta koja treba da brine o stabilnosti države,već da tu decu izvede na put kao dobre ljude i da radi u školi,a ne u ministarstvu odbrane i obaveštajnim agencijama.
    Svašta
  • Neko

    23.05.2023 12:59
    Da nije suviše strašno bilo bi
    Otkaz, po kratkom postupku i zabrana zaposlenja bilo gde u prosveti ! Posle svih nemilih događaja izjaviti tako debelu idiotariju, zar je to komentar dostojan predstavnika škole? Tuga i sramota, da ne kažem grozota!
  • MANA

    23.05.2023 12:51
    PITANJE
    Direktorice gde ćete biti 26.05.2023?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina