Zrenjaninska gimnazija: Disciplinski postupak protiv profesorke Jankov u skladu sa zakonom

Zrenjaninska gimnazija uputila je danas saopštenje u kome se navodi da je zaključak o pokretanju disciplinskog postupka protiv profesorke Senke Jankov direktor te škole doneo shodno zakonu.
Zrenjaninska gimnazija: Disciplinski postupak protiv profesorke Jankov u skladu sa zakonom
Foto: Pixabay
Dodaje se da će po okončanju postupka biti poznato da li je ona prekršila zakon.
Gimnazija u saopštenju navodi da je, saglasno odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u ustanovi zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe.
Direktor je shodno tome i svojim ovlašćenjima, doneo zaključak o pokretanju disciplinskog postupka protiv zaposlene Jankov, zbog sumnje da je došlo do povrede te zakonske odredbe.
 
U saopštenju se dodaje da je profesorka u "Gugl" učionicama učenika četvrtih razreda zrenjaninske gimnazije, kojima predaje sociologiju, postavila poziv na protesni skup "Zrenjanin protiv nasilja", održan 17. maja u tom gradu.
 
Navodi se i da je zrenjaninska gimnazija poznata kao škola koja neguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom i učestvuje u programima i projektima ustanova, udruženja, vladinih ili nevladinih organizacija i da sve takve pozive prihvataju kao škola, dogovaraju se sa organizatorima o načinima njihovog angažovanja, osim kada je reč o političkim skupovima.
 
"Iznose se ovih dana brojni komentari u javnosti kojima se želi diskreditovati rukovodstvo zrenjaninske gimnazije, uz navode da svaki pojedinac ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja i da tako nešto škola želi da spreči, podsećamo da se zrenjaninska gimnazija nijednom do sada nije oglasila povodom aktivnosti niti jednog od svojih zaposlenih", navodi se u saopštenju te škole.
 
Da li je profesorka Jankov prekršila odredbe Zakona, kako se dodaje u saopštenju, biće utvrđeno po okončanju disciplinskog postupka koji je u toku i svaka strana će izneti svoje stavove vezane za taj problem, a javnost će o odluci biti obaveštena nakon što se postupak okonča.
 
Podsetimo, protest građana "Zrenjanin protiv nasilja" održaće se u sredu kod spomenika na šetalištu kraj jezera u "Maloj Americi". 
 
Posle okupljanja protestna povorka će otići do Zrenjaninske gimnazije zbog nedavne suspenzije profesorke Senke Jankov koja je podržala građanski protest. Na protestu će govoriti Jankov i profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić.
  • Dr.

    01.06.2023 08:28
    Podici spomenik
    Tako i treba, urusiti sistem iznutra.
  • yu

    31.05.2023 17:51
    A skola dobila 1.Gimnazija,elita znaci dno dna
  • Mara

    31.05.2023 06:09
    Hrabra i časna
    Časnoj profesorki sve čestitke.Pokušava mladima da pokaže put za izlazak iz ovog blata. Direktoru poruka da se podseti gradiva iz novije istorije sa posebnim osvrtom na krajeve vladavina diktatorskih režima i da pokuša da ispravi učinjenu grešku. Ova vlast je ponovljena greška.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.